【歐遊百幾日】歐洲exchange四圍去 東中西南歐 (遊記 + 你問我答)

1001 回覆
144 Like 4 Dislike
今晚揀相打克羅地亞希臘

d人有無狂望住你 離中心好遠架?

20 mins
我地會4目交投。。有少少驚既 所以入黑前會返歸

巴打想問下你果到係邊區黎我遲下去都避開下先

Rue Lambert Crickx 26
唔知叫咩區但呢個地址黎
行去大廣場20分鐘

唉 南站果頭真係淆淆地! 小心啲呀~會無事嘅!!

但幾近南站 去ghent brugge都幾近
我唔知南站個邊咁多黑人 bnb d人都幾多正評

其實真係無野架 南站除左臭小小同埋多難民就無咩野
快行快過就可以了

利:exchange緊

琴晚成十一點先返歸
佢有兩條路 廣場行過去個條多d白人 繁榮d無咁驚
第一日係第二個地方行返去(跟google map)成條路見過既黑人真係多過成世加埋 成條路勁驚

唔知叫咩區但呢個地址黎
行去大廣場20分鐘

快行快過就可以了

如果都係驚但覺得市中心貴既話可以考慮brussel noord
無人的

無呀 住南站都係貪佢去ghent brugge同返london方便 如果我最後克服到嘅話我會覺得自己好叻女會沾沾哈哈 我成日說服自己乜都驚嘅話不如留係屋企唔好出遠門去得就預咗係咁

去南站又真係幾近 行7-8分鐘
話說有d學生helper過黎教我地買飛 會幫我地簡最平既
Sorry樓主 因為我就考試 無時間追文
如果問過唔好屌

想問下你買內陸機係咪大約2個月前買?
因為我呢家plan 緊
想快d買左機票唔洗煩 唔知巴打有無咩意見?

係呀 兩個月起只見過加價未見過減,一加加幾百都有 早d買好

我得閒就j下skyscanner
日日都有新野彈出黎
今晚揀相打克羅地亞希臘

聽講前者有得玩獨木舟 想試
呢兩個都應該6月去
Btw你個post真係

20 mins
我地會4目交投。。有少少驚既 所以入黑前會返歸

唔知叫咩區但呢個地址黎
行去大廣場20分鐘

快行快過就可以了

琴晚成十一點先返歸
佢有兩條路 廣場行過去個條多d白人 繁榮d無咁驚
第一日係第二個地方行返去(跟google map)成條路見過既黑人真係多過成世加埋 成條路勁驚

Google map又建議埋d驚喜路線

唔知叫咩區但呢個地址黎
行去大廣場20分鐘

快行快過就可以了

如果都係驚但覺得市中心貴既話可以考慮brussel noord
無人的

無呀 住南站都係貪佢去ghent brugge同返london方便 如果我最後克服到嘅話我會覺得自己好叻女會沾沾哈哈 我成日說服自己乜都驚嘅話不如留係屋企唔好出遠門去得就預咗係咁

平到幾錢?
咁正既 我果時無,頭一次去on居居咁上網買定,比正價
返到黎聽比利時黎exchanhge既人講先知有go pass可以好平 好彩我地成日要過去搭飛機都用到
今晚揀相打克羅地亞希臘

呢兩個都應該6月去
Btw你個post真係

係呀好多人玩 (聽講)個景一流
六月去啱啱好
感謝 ,好感動

快行快過就可以了

無人的

平到幾錢?
返到黎聽比利時黎exchanhge既人講先知有go pass可以好平 好彩我地成日要過去搭飛機都用到

唔知叫唔叫平 但個個學生會幫我地簡最優惠個價
我地開頭仲諗住買adult
佢最後幫左我地
買左ghent來回同brugge來回 加起黎一條友€22.6
Btw唔check飛既
如果對於唔想早一個月book hostel黎講真係幾抵
但係我而家係飛幾日 搞到我唔知加行李錢好定寄存行李好 差幾歐 係咪拎埋個gip去方便d
今晚揀相打克羅地亞希臘

呢兩個都應該6月去
Btw你個post真係

六月去啱啱好
感謝 ,好感動

想去試下
希望d frd肯陪我試

快行快過就可以了

無人的

平到幾錢?

唔知叫唔叫平 但個個學生會幫我地簡最優惠個價
我地開頭仲諗住買adult
佢最後幫左我地
買左ghent來回同brugge來回 加起黎一條友€22.6
Btw唔check飛既

平呀 應該係go pass/go pass10(如果幫埋其他人) 好好有人幫
竟然 我搭belgium d 火車應該有8成check飛率
但係我而家係飛幾日 搞到我唔知加行李錢好定寄存行李好 差幾歐 係咪拎埋個gip去方便d

視乎行李重唔重同入面d野有無用,完全無用又幾重既,我會寄,
因為歐洲有d細火車站呀或者酒店民宿無lift電梯,搬餐死 仲有d地唔似香港日本咁靚,d地面可能凸凸凹凹呀或者係果d古城磚,一路拉一路鄧下鄧下,拖到攰死 如果有機會落雨呀就更煩,落雪既就更加唔洗講 所以我鐘意齋背囊

視乎行李重唔重同入面d野有無用,完全無用又幾重既,我會寄,
因為歐洲有d細火車站呀或者酒店民宿無lift電梯,搬餐死 仲有d地唔似香港日本咁靚,d地面可能凸凸凹凹呀或者係果d古城磚,一路拉一路鄧下鄧下,拖到攰死 如果有機會落雨呀就更煩,落雪既就更加唔洗講 所以我鐘意齋背囊

另外我試過因為行程係eindhoven飛munich,玩幾日後晚機返eindhoven,住一晚第二朝去Amsterdam,
於是放定個行李係即將要去住既eindhoven酒店度先,去munich玩四日再返黎住佢
我係send 定email問間酒店比唔比先既
今晚揀相打克羅地亞希臘

呢兩個都應該6月去
Btw你個post真係

六月去啱啱好
感謝 ,好感動

想去試下
希望d frd肯陪我試

我朋友A想玩,朋友B唔識游水唔敢玩,朋友A成功說服佢一齊玩 最後似乎玩得幾開心
去梵高博物館同國家博物館,使唔使排成個鐘隊

miss左tim
我無去呢兩個,因為梵高好貴,又無最鐘意果幅睇 不過應該唔洗,因為anne frank好細先要慢慢入(我估)

唔知叫咩區但呢個地址黎
行去大廣場20分鐘

快行快過就可以了

無人的

佢地有無著制服架?同埋佢地啲英文ok個可?
呀話說係咁入d朱古力店試食

我係brugge狂食有間野d truffles朱古力

Truffle chocolate勁好食
尾站係比利時就可以買好多朱古力返香港

無錯
Leonidas又平又好味
其實去左Zannse schans風車村係咪唔去小孩提防都得
其實去左Zannse schans風車村係咪唔去小孩提防都得

睇相好似差唔多 唔係話好特別 重點係離ams遠過zannse好多
另外我6月頭先去到ams 雖然keukenhof已經唔開 但想係附近踩下單車 六月頭keukenhof係咪完全無花架啦

買左呢張 128rmb
覺得好抵 聽日去歐遊一個月
希臘 super paradise係咪仲係nude beach?

我無去希臘既沙灘 nice果個就都幾多人nude

nice係邊個,求教
睇左個台灣網,話3月26日起GVB冇得上車買飛
堅定流
睇左個台灣網,話3月26日起GVB冇得上車買飛
堅定流

睇相好似差唔多 唔係話好特別 重點係離ams遠過zannse好多
另外我6月頭先去到ams 雖然keukenhof已經唔開 但想係附近踩下單車 六月頭keukenhof係咪完全無花架啦

都真係幾似,d人好似係去落d既城市玩先會去小孩提坊,分別好似係小孩提坊係兩行風車,風車村係一行,但我都係因為太似無特登去

我見五月中個花田好多花,剩係花園入面果d謝謝地,我估6月頭花田仲有掛,不過都只係估,可能要google下有無人有類似經驗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞