【歐遊百幾日】歐洲exchange四圍去 東中西南歐 (遊記 + 你問我答)

1001 回覆
144 Like 4 Dislike
話說amadeus好撚正
任食豬肋骨
性價比爆 但女仔可能真係食得唔多

岩啊 不過我發現原來唔係得佢先有豬腓骨任食...我帶過朋友食其他都見有...價差唔多
我懷疑緊係咪好多豬腓骨既鋪頭都係任食

利申:食左amadeus三次
呀話說係咁入d朱古力店試食

我係brugge狂食有間野d truffles朱古力

Truffle chocolate勁好食
尾站係比利時就可以買好多朱古力返香港

無錯
Leonidas又平又好味

Diu leonidas!!!
一陣要去買
聽日去neuhaus個outlet 聽講再平門市多d

原來有outlet 見佢d野價位幾高,剩係食左佢d朱古力味雪糕

Neuhaus既outlet有得試食朱古力 好似係

上網睇到有得任食

我係brugge狂食有間野d truffles朱古力

Truffle chocolate勁好食
尾站係比利時就可以買好多朱古力返香港

無錯
Leonidas又平又好味

Diu leonidas!!!
一陣要去買
聽日去neuhaus個outlet 聽講再平門市多d

懶嘅嘅brussels市中心(廣場果頭)係咪全部牌子會有分店我一日想衝曬brugge ghent應該會趕唔切去outlet

算係幾齊
有條st hubert既拱廊幾多舖
Btw我覺得ghent正過brugge

下真係ghent正d咩...我只可以話各有特色但未真係好正
St hubert算係多朱古力既一條街

Brugge運河
Ghent成個feel舒服好多
任食豬肋骨

幾錢 無去食

€17.95 任食
任食豬肋骨

岩啊 不過我發現原來唔係得佢先有豬腓骨任食...我帶過朋友食其他都見有...價差唔多

個焗薯都幾正

懶嘅嘅brussels市中心(廣場果頭)係咪全部牌子會有分店我一日想衝曬brugge ghent應該會趕唔切去outlet

算係幾齊

係,朱古力街、尿尿小童街都應該分別有曬堆店

同我家姐一樣 佢好鐘意ghent個舊城市feel

Ghent我覺得多d野睇舒服d 少人d
Brugge勁多人 但河邊幾靚既

果時對belgium完全無期待,ghent比到幾大驚喜我
愛之湖真係幾靚,成幅畫咁

我應該上晝brugge食個lunch之後下晝ghent食埋dinner返南站善用八月超長日照時間

我而家都已經9點先日落

咁快

愛之湖我又覺得無乜特別

個湖連對面個建築物加藍天

我明樓主講咩
因為真係好靚
任食豬肋骨

個焗薯都幾正

佢咖哩焗薯黎
由於太唔健康食咁多肉
我有叫佢加菜
Which is係成功左
岩岩去完瑞典kiruna同abisko追極光
都叫到追左次我想要既野(睇到綠色)
不過係係車到睇到 放張圖先
(相機個堆無電腦過唔到

(我諗有人有我ig架話應該知我邊個黎

而家好悶咁訓緊sj落番stockholm
(相機個堆無電腦過唔到

過兩個星期會去瑞典 係咪應該冇得睇
(我都預左冇
(相機個堆無電腦過唔到

個outlet我上網睇勁多試食
想知住邊好 我上http://booking.com book左間500幾嘅酒店
我得自己一個女仔 始終有d驚

你幾時去呀我八月頭呀 我都係自己一個

我6月呀
(相機個堆無電腦過唔到

(我都預左冇

有機會既 但留意番個頭既summer tour好似未開波
Winter tour收哂皮架啦 雪都融緊
(相機個堆無電腦過唔到

(相機個堆無電腦過唔到

(相機個堆無電腦過唔到

(相機個堆無電腦過唔到

(我都預左冇

不過我去緊stockholm但未plan條線點走
(相機個堆無電腦過唔到

(相機個堆無電腦過唔到

任食豬肋骨

咁都係度俾我搵到你
我買左機票5月22出發去三個星期,但乜柒都未plan

keyword: 你有1萬蚊係我手

屌你
過黎歐洲?
24去左冰島 你係咪兩個過黎

竟然有咁多相遇
(相機個堆無電腦過唔到

嗚哇 係咪成架車d人都係度叫
任食豬肋骨

幾錢 無去食

€17.95 任食

抵玩 無機會J了

算係幾齊

係,朱古力街、尿尿小童街都應該分別有曬堆店

同我家姐一樣 佢好鐘意ghent個舊城市feel

Ghent我覺得多d野睇舒服d 少人d
Brugge勁多人 但河邊幾靚既

果時對belgium完全無期待,ghent比到幾大驚喜我
愛之湖真係幾靚,成幅畫咁

我應該上晝brugge食個lunch之後下晝ghent食埋dinner返南站善用八月超長日照時間

我而家都已經9點先日落

咁快

愛之湖我又覺得無乜特別

個湖連對面個建築物加藍天

我明樓主講咩
因為真係好靚

第一次個腦彈左風景如畫呢個詞出黎
夏遊東南歐篇 — 希臘 斯洛文尼亞 克羅地亞 莫斯塔爾

我係六月去既,成個trip 20日左右,輕輕講下路線先
預告下大概個樣
係根據位置同飛機價錢排出黎既,排左好耐

Athens (一兩日夠)

(飛機)

Santorini (原來玩到3日)

(飛機)
Verona (去過,純粹住一晚)
(巴士)

Venice (第二次去,太鐘意,主要係要經佢搭巴士)

(巴士)

Rovinj (唔熱門但絕對正

(巴士)

Slovenia (鐘乳石洞

(巴士)
Zagreb (無興趣,純粹住一晚 )
(巴士)

Zadar (海邊浸腳可以坐成日)

(巴士)

Split (天氣好差,打風咁 )

(巴士)

Mostar (我以前心目中既東歐

(巴士)

Dubrovnik(人地話touristy,但我覺得真係超正超靚

之前好多高登仔都話dubrovnik太遊客feel好一般,我又無睇相,所以對佢無期待,點知去到覺得勁正
夏遊東南歐篇 — 希臘 斯洛文尼亞 克羅地亞 莫斯塔爾

我係六月去既,成個trip 20日左右,輕輕講下路線先
預告下大概個樣
係根據位置同飛機價錢排出黎既,排左好耐

Athens (一兩日夠)

(飛機)

Santorini (原來玩到3日)

(飛機)
Verona (去過,純粹住一晚)
(巴士)

Venice (第二次去,太鐘意,主要係要經佢搭巴士)

(巴士)

Rovinj (唔熱門但絕對正

(巴士)

Slovenia (鐘乳石洞

(巴士)
Zagreb (無興趣,純粹住一晚 )
(巴士)

Zadar (海邊浸腳可以坐成日)

(巴士)

Split (天氣好差,打風咁 )

(巴士)

Mostar (我以前心目中既東歐

(巴士)

Dubrovnik(人地話touristy,但我覺得真係超正超靚

之前好多高登仔都話dubrovnik太遊客feel好一般,我又無睇相,所以對佢無期待,點知去到覺得勁正

exact7ly 個城牆景不得了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞