澳洲移民 你問我答 (10)

1001 回覆
19 Like 8 Dislike
可能係申請人本身係WHV過黎之前就有2年相關工作經驗+學歷,咁樣就比較順理成章。
當然唔會答為移民,一定係寫以番原居地為目標。

2 > 1。
QLD。

其他州都要 either 當地畢業生/有job offer/有幾年工作經驗。
Yes, 海外申請人QS要最少3年相關工作經驗。
唔好意思,原來咁長文,謝謝巴打
Ching 恕我8掛 公務員你應該都officer grade..人工都唔錯..咁大決心走?
同埋你語文有幾唔好?如果齋speaking..其實浸一兩年好易上8..如果你教中學science..其實長期都缺人..
Nursing讀完要輪班.大city就業都好飽和..
Qs我唔知..
Anyway祝順利
小朋友一定外國開心..
三個字:為細路。

(我老婆搵得多過我)
你去考 PTE 英文應該唔難有 20 分
不過幫唔到你做老師
宜家係QLD讀緊醫 會唔會有機會係畢業前攞到PR ?
野雞中中出黎, 英文十分有限公司,anyway ,下個月考ielts 試下水溫。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞