澳洲移民 你問我答 (10)

1001 回覆
19 Like 8 Dislike
巴打 想問下186就係PR?
幫朋友問
睇佢想搵咩啦
好似會計果啲多人到嘔 你免費都未必搵到人請
黎緊去讀master of business analytic..係澳洲有冇出路?有冇機會搞到移民?
由我巴想問如果係南澳做社工難搵工嗎?
搵工唔清楚。
你都講得幾容易,psycho好難讀架,而且要讀夠6年先可以搞移民。
單單讀business analysis搞唔到移民,要夾埋IT/Accounting/甚至actury先可以。

搵工唔清楚。
是的。
唔係。

有料既話無PR都會請。
結果昆士蘭既190州擔保只係堅持左24小時不到就停收了。

https://www.facebook.com/AWVisa/
本身香港做銀行有master degree
如果要移民係咪讀d藍領course轉做藍領比較易留低?
讀藍領唔會容易D移民,只不過係其中一個比較平既pathway,兼且某程度上仲難。一係master degree轉讀tafe比較難攞學生簽證;二係就算比你過黎讀,畢業後要最少1年相關full-time工作經驗先過到職業評估。
由我巴
NSW 190 啱啱開返
之前交咗嘅 EoI 唔洗再 update 架可 ?
係咪等就得 ?
無見到邊到話無考慮今日之前遞交既EOI,所以應該唔使update。
Thanks
由我巴,請問QLD係咪冇491 family sponsor?
eg Gold Coast或其他QLD regional
岩岩考左pte 唔知係咪唔識玩佢個system
結果好低分
Ielts 之前考overall 都有7.5

想問我再考應該報多次pte定ielts 好?
我ielts writing 得6一直都突破唔到
其他都有7 or above

有4個7果d巴打好羨慕
有冇咩補習班推介?
做左十年RN 有Master有degree
唔係好識分應該行邊種visa
知道要考ielts /OET /PTE...
但RN應該係考OET定PTE呢?
因為ielts academics 4個7都有少少難度
1. 190,搵個州黎擔保。
2. OET比較接近RN既日常工作,所以相對黎講應該會好考D。
唔識補習班,唔好意思,請其他巴打比意見。

我黎緊都要考IELTS Academic W8 S7.5 L7 R7 先可以admission
QLD既州擔保係由聯邦政府直接處理(唔係州政府)。

需要親戚係 “designated area” 居住先可以擔保:
https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/working-in-australia/skill-occupation-list/regional-postcodes
Admission ?
唔該晒你 由我巴
又想問下 我到時填左份EOl,係咪自己再去搵州政府擔保 定還是 州政府俾offer我?
RN有冇咩熱門州/省份可以推介下呢
我曾經聽過,澳洲嗰邊d 移民agent會幫外國d RN直情搵醫院請埋你,只係收好少錢....唔似加拿大個d咁大咬
又係咪真係呢? 搵香港嘅Agent 搞又會唔會方便d呢
因為我哋兩公婆係勁懶嗰啲人
Thanks again
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞