澳洲移民 你問我答 (10)

1001 回覆
19 Like 8 Dislike
是的。
唔使,有讀PY就可以以4個6黎過職業評估。

但係注意無4個7即係少大部分acct grad 10分。
噢,如果transcript無寫finish date既話的確會係有可能以grad cert issue date黎計。

試下問學校可否額外出一份reference/testimony黎verify番戈completion letter。
無知一問 假設我係wa讀完master可唔可以直接申請491?thanks
Technically 可以,但係你要提早攞到job offer。
睇到眼花花 仲會唔會開information seminar 俾大家聽下
職業係咪可以同提名職業無關?只需要每週35小時?另外想問係咪可以親屬擔保?假設我想搞wa既491但親屬係Melbourne 咁得唔得?感謝巴打
樓主,另外有一個問題想問,一搬香港特區護照申請移民澳洲成功之後需唔需要放棄特區護照?
想問下巴打你覺得讀automotive mechanical 定 cookery 好
因為我岩岩睇左如果跟491 之後轉 191要 meet 到 minimum income
Automotive吧,cookery students好似太多。
唔需要。
唔係,需要相關。

要最少35小時。(點解 “只”? 呢個係Full-time基本要求。)

可以親屬擔保,你既職業一定要係MLTSSL上。

唔得,不過Melbourne都可以搞親屬擔保類。
考慮緊明年3-5月左右。具體要睇番我到時畢業未。

係咪完成以上課程就可以係個邊搵到有關automotive electrician 既工
讀完係就有機會可以係戈邊搵到相關工作。
想問下正常係tafe讀完整車,之後有畢業簽證工作,如果順利搵到野做既話,畢業簽完左係行僱主擔保呢條路?由畢業個年開始計,大約做幾多年先會拎到pr?
由我巴
其實有無人質疑過點解官方唯獨是 OET 喺 Proficient, Vocational 同 Functional English level 入面都係要求全 B
而其他所有 test 都係有唔同嘅分數/ Grading in 每個 English level 架呢 ?
巴打 491最易搞係咪tas同nt?
有5年經驗既話,相信NSW都OK。
內部手冊上應該會有提。我覺得某程度上應該係由於澳洲對health professional industry既重視。
唔一定係雇主擔保,如果攞到評估同滿足州擔保要求既話,州擔保技術移民都可以。

TAFE既話畢業後最少4年吧。
想問一下,啱啱Mel讀Account畢業,喺Brisbane有個Account job offer,但人工得36000,我有咩路可以行?
Mel Accounting Graduate去QLD無咩用,佢地唔擔保accountant,就算有 job offer都唔擔保(因為accountant無係onshore list上)。

建議你留低係VIC搵個regional area既job offer黎申請491。
由我爸,關於partner visa個additional sponsor requirement, 知唔知係咪仲未effective?
同埋如果我想得閒check下佢再底實行左未,有無話邊個網可以check到最latest既information??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞