澳洲移民 你問我答 (10)

1001 回覆
19 Like 8 Dislike
Account Clerk唔係清單上做唔到雇主擔保。要睇番你既背景情況英文睇下點樣做偏遠地區既擔保技術移民。

你女友既childcare要畢業後一年工作經驗先可以過職業評估先可以做移民簽證,所以無畢業簽既話咩都做唔到。
咁既case都攞唔到491就無天理了....
意思姐係我女友冇畢業簽既話係咪僱主擔保都唔得?
Sorry,因為我唔太清楚僱主擔保洗唔洗職業評估。

謝由我爸
Thanks

咁我落去喇,唔想搏189
同老婆兩個都係護士
如果佢OET拎到四條B
我就combined cert 四條B

我有無得照申請澳洲護士牌同埋skill assessment
然後由佢做代表遞EOI?
咁既情況我仲有無得幫佢加分?
做緊飛機維修 有牌 另外讀緊part time degree 下年畢業 早排見澳洲有技術移民 想問有冇機會?洗唔洗另外考ieits個類野?
想問下而家去悉尼讀JD仲值唔值?
本身對法律有興趣 又想移民去澳洲
但好似聽返嚟近年律師畢業好似難搵工、又要好高分先移到
怕3年後讀完又搵唔到工又移唔到民 仲要學費咁高⋯
十分感謝
最近既soli係NSW都係70左右就可以攞到州擔保,假設三年後情況一樣既話都OK既。

搵工既話,讀緊就去搵firm既part time,畢業後會易搵工好多。
有牌無用,無degree幾乎做唔到技術移民。IELTS要考。
你睇番AHPRA同ANMAC無記錯都可以combine黎滿足註冊同評估要求。

都搞掂就可以加partner分。
係評估機構AIMS認可課程就ok。

UTAS=CDU>UniSA.
加油💪
雇主擔保要畢業後2-3年工作經驗and/or職業評估,所以幾乎肯定做唔到雇主擔保。
我渣Australian Passport如果我同我女朋友結婚係唔係可以幫佢申請到入澳藉?我女朋友渣德國passport申唔申請到?是否要放棄一個國藉?

可以擔保配偶攞澳洲PR,入籍就要靠自己。

澳洲承認雙重國籍,德國就唔知道了。
搭單問多句,489/491 係根據分數批定入紙嘅時?
你女朋友係鬼妹
如果我係大城市讀1年master 再落南澳讀半年grad cert
(1) 多過16個月 申請到485?
(2) 咁樣讀既話 pr regional 個5分拎到?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞