澳洲移民 你問我答 (10)

1001 回覆
19 Like 8 Dislike
可能性低既原因係因為需求無咁大?
唔影響你過黎,其他就唔知了。
有能力過黎讀書就當然係過黎讀書優先。
唔係,而係189 Chef依家要90分,一般畢業生基本上無可能達到。
但如果經其他visa 類別係咪chef 都係一個可行既職業?
因為依家大部分既州(包括SA同WA)都係偏向將擔保分比本地畢業生優先。所以你講緊幾年後既話,針對本地畢業生既州擔保政策肯定會比海外申請人要寬鬆容易D。
是的。其他簽證例如491的話,Cook都可行。
Teaching既話,兩個州份對於當地畢業生既要求其實差唔多,WA就必須要有job offer先可以申請州擔保,SA既話就最少工作工作3個月先可以申請。
巴打想問問你
我本身係香港係RN 都知今年個cut off分升到勁撚高
去到成90-95分
我係香港有家庭 真係無可能過去讀course 刷分
如果我真係achieve 唔到個cut off分數
係咪就連排隊等出Visa 既機會都無
謝謝解答
師兄,請問係PR visa 係Resident Return subclass 155,可以擔保伴侶去澳洲合法工作,生活??
可以。
NSW最近既491簽證針對海外人士既要求。
1 無地區限制。

2 是的。首先482簽證需要相關學歷畢業後2年相關工作經驗,另外如果係親戚公司移民局會審得嚴D。

當然唔係完全無可能,我有做過阿哥開既餐廳擔保細佬做482既大廚都批。
咁我會建議你睇番州擔保類技術移民,即係190或者491簽證。

RN有幾個州都可以擔保,有州擔保就唔使個人衝到上95分。
明白 唔該巴打
LMT唔麻煩,其實文件做足,公司係真實運作又交足稅,又真係有真實需求既話,都可以通過既。

485唔使job offer,所以無所謂。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞