唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
可唔可以畀段片嚟指出咩時候要打?咩時候要收?
警就係郁手 就係打人
所以你支持衝嘅意思係支持跑個下動作?
咁要幾多對幾多個?11對11?
咁人性喎
唔想你班人抗爭抗到埋末人性
咁我比較想知你對暴力與人性之間既分界線響邊?
2014年講呢句 可能重有道理既
都2019 被人打過無限次 對面唔守 警察通例 又濫權
理性理你老味咩,我都唔會做踢差佬個位
但唔會話人地唔好踢囉
個堆人係追撚到新城市以為自己好撚好打 一打十呀 打緊示威者呀
洗唔洗比埋杯水佢飲休息下呀
Ok
姐係你係覺得道理上唔啱定無實質作用?
我話呢,其他地方就算打到警犬爆頭都冇問題,十幾圍一但訓咗喺地有記者護住嘅人呢個位有問題
樓豬 要做個中立理性嘅人好容易
你繼續冷眼旁觀呢一切就可以做到
但若果你今日有份係新城市被人圍捕
若果你戰友 你朋友 你家人 俾過黑警咁樣圍
你仲可以咁理智個下衝去保護黑警 講返你而家同一樣嘅說話嘅話
我只可以認同你係左膠嘅極致

你可以唔認同 但你唔可以唔體諒 唔理解
先撩者賤 打死無怨

再者 擁護港共同中共政權嘅人 你叫人唔好打你係咪香港人?
嗰啲打死都冇問題,佢自己攞喺,抵嘅
on9,你份人真係似足你個名
d差佬唔係full gear就有枝棍
唔係十幾個圍 示威者比佢打到pk啦
洗唔洗好似整個擂台 間開1打1呀?
冇人性就唔撚同你抗爭啦
你估唔想坐低傾?邊個唔肯傾呀?邊個打人先呀?
人性?你睇下自己死攬住嘅係人性 定係是非曲直黑白對錯不分
九唔搭八嘅你都
其實不停定日子搞民間活動 遍地開花 係中央啲維穩人士眼中已經係局勢不穩 最緊要係想辦法俾動力令大家個熱情唔好冷卻
大部分人囉,唔計你,唔好意思
你自己割𥱊唔係我割你
可以呀,你同我食曬啲狗嘅警棍 胡椒 同替人被拉囉
講咗,我只係針對少數地方過份行動
唔係講緊整個衝擊
下?打死都無問題?你有冇人性㗎?
戇撚鳩
純鬧純發洩對件事有用嘅你可以繼續
冒警可大可小
香港市民為咗保護其他香港市民同埋真警察
唯有出去同班冒警嘅暴徒死過
當有淨係參與既和理非乜都冇做都要拖出黎俾人打,幾個圍一個俾警棍歐到爆曬缸被請食椒又拉又鎖時,竟然仲有人可以指責純拳頭交圍歐咁咁咁咪同佢地一樣

抗暴,最有效方法就係要俾佢地知道沖入黎有後果,唔可以俾佢貿然沖入黎又拖又打又唔知佢邊個咁開無雙又拉又鎖,咁佢地先唔會咁易過黎施暴,而唔係乜鳩畫面靚靚道德感召,乜撚野大眾觀感佢地一早已經無視左照扑照打

當記者議員佢地都可以光明正大咁郁亦可以阻礙指攝時,你仲講乜鳩道德感召畫面要靚靚,乜撚野二百萬人有幾多剩,我同你講再任人打就真係剩唔返幾多喇,畫面好靚呀不過係用自己人啲血花做出黎,又任人打既你仲支唔支持呀,咁樣叫憤怒?點感受到?咁樣叫行乞呀
小心凌晨帶風向
揀來回啦 揀好啲喎 有啲留言比較直白講事實 你點都冇得兜㗎 所以唔好覆錯
唔係就冇錢收㗎啦 你自己都講唔出啲咩 只係執著於較早階段嘅目標 然後套落現有情況 想營造我地自打嘴巴?想咁來打擊我地?
我唔係撐警嫁喎
佢哋十9幾萬樣野錯大把post討論
我只係話,打還打,唔好好似啲警犬咁人多蝦人少
我哋唔認同警犬行為,自己唔好做埋一份
從來我都係指少數地方,唔係指整個衝擊行動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞