唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
進攻係最好嘅防守 呢句岩
但人哋停咗手,就應該理智返,唔好打到停唔到
如果大家唔過火咪唔駛盲撐
明明就話藍絲點極唔明,盲撐,無理,自己做同樣嘅事又變成岩
多謝你
其實我都buy要理性
姐係如果為啖氣單拖追狗/衝入警總/過油塘斬狗全家
呢d我都覺得唔理性
但唔係覺得咁做係道理上錯
係怕手足一時火遮眼無諗清楚後果搞太大
但尋日嘅我覺得仲喺我接受範圍之內
仲未算失哂控無哂理性
我只係叫,唔係因為發洩情緒打到收唔到手,唔係叫你打不還手
因為狗咬人吖嘛
我係支持打嫁喎,只係叫你哋識得幾時收
個個都話黑警咁咁咁點點點你唔話佢乜乜乜
大佬呀,我開post唔係想鬧屌分化割𥱊,係提醒大家下次可以及時收手,今次有人護有義士拉開人群,冇岀事,下次有事又晒數,有啲咩後果大家預想得到,淨係想大家留返一絲理智
先撩者賤打死無怨,曾經都好天真以為遊行就可以發表到意見,政府會聽民意,點知不反對通知書時間都未完就開始用胡椒噴霧??而家係官迫民反,黑警只係豆份糧,有無必要去傷害人??
同意
即使阻止示威者嘅記者係cctvb, 但佢都算係適當時提大家收手
發洩左就算 有冇人好似警犬咁打爆人頭? 有冇強行除佢頭盔?
唔係打狗有問題,係打一隻已經冇還手嘅狗有問題,下下唔識收手,下次真係打死人先停就冇人再支持你哋
都係想大家唔好去太盡,唔好太核突,唔好變咗淨係識發洩冇思考嘅畜牲姐,點解要咁樣揶揄

我都只係理性討論姐,唔岩聽負皮上一頁就可以,鋪天蓋地都係人身攻擊,再唔係就老屈,係咪勇武嘅人就連網上論壇用文字都淨係識攻擊?
我點撐警法,叫你哋唔好情緒控制行為咁核突,唔好打到停唔到手係撐警?
我唔認同,而且我反對警方過分暴力
我唔係叫你哋唔打,係叫你哋唔好打到過晒火唔識收
唔係盲撐,唔通有人話吸白粉會勇武啲士氣高啲諸如此類,我又盲撐?你可以唔顧自己,可唔可以顧大局顧同路人?有義士話佢要留立法會死都唔怕,係咪又要盲撐佢?
我唔係叫大家唔好打,係叫大家要識收手,唔好打到岀人命先停
人哋有反抗能力就當場要盡力打盡力屌
但我講緊嘅係已經停咗手嘅敵人
唔好打到有人阻止先識停,唔好打到岀人命先停
佢哋笑我個名,由佢,好似小朋友咁幾可愛
佢學緊藍絲講野,曲線
我點撐警法呢?要支持你哋打到有第一個警犬死先係撐示威者?
唔通要過晒火打死人先講得?
最壞嘅事發生前唔應該提醒?
咩叫夠?死咗人先叫夠?
我邊一句係割𥱊,又冇屌又冇鬧,全部都係提醒
點解經過咁多次行動警方講咗咁多嘢你地都仲認為警犬會因為驚而停手之類,真係唔怕下次佢出實彈咩?
我都認為人狗係溝通唔到,但你哋係人,有人性,我以為係溝通到,點知到頭來,只係換嚟辱罵
更新吓,係狗狗離隊單拖衝入人度打人先,唔係示威者主動攻擊,怕你比人鬧
首先我唔係和理非

琴日除咗啲人企係車門比人上車就呢樣有智,有勇喺商場開拖,其他地方睇唔到有謀
唔係叫大家唔打,係大家要識幾時收手去下個地方幫拖而唔係打到死為止
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞