唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
我哋唔係暴徒,唔係鐘意點打都冇問題,唔係咩市民平民,係最基本作為人嘅常知嚟
岩呀,但唔係打死人
暴徒係會破壞店,搶掠,放火
我唔覺記住前恨就係暴徒
亦唔係鍾意點打都得,只係以牙還牙
呢個先係人既常識
你講得岩嫁,係程度問題之嘛
人哋仲有機會還手,繼續打
人哋已經停手,繼續打就係情緒發洩
講晦氣說話心情會好啲嘅你繼續,多謝你推post
佢係起唔到記者先會上前,見兩面都仲想打仲插入去想比人打埋一份咩
係有3毛唔係又3毛
分化有錢分?
講緊人哋停咗手,要靠記者保護,示威者要義士岀口拉走先識停手
你就繼續好似港共政府咁,選擇性去聽去睇,唔岩聽嘅就扮唔知啦抗爭撚
你咪撚抗啦阻住地球轉
你最好搵次企最前受下掍
最撚憎好似你啲仆街人地出力出血你仲喺度屌柒人
冇支持政府,係唔認同示威者自衛到唔識停手
人哋唔岩自己都跟住錯落去就冇資格去話人
遲啲清算會清算埋自己友
因為社會都留意緊連登,由得呢種情況冇好處
有興趣就自己去搵吓片睇
唔岩嘅野,無論示威者定黑警做,都係唔岩
唔係想分化
只係理性啲
辛亥革命唔好打人
可能有啲人覺得喺度鬧我3毛撐警好過癮,等住我繼續覆繼續鬧,可惜係我8點覆到19點,唔信就追故睇回覆時間,身心都好攰

我只係希望運動成功,希望自己同敵人都少啲死傷,希望運動完咗之後,大家嘅人性理智同生命都仲係度
大家記住唔好打死佢地,只係打傷或者殘廢
差佬唔打咪冇人打囉 佢未停手我地點停手
樓主俾人打到傻左?
下?我講緊抗爭要有呢3樣野,但唔係分開呢個moment就係勇果個moment就係智,3樣野係同時出現嫁wor

前線諗過既Hit and Run就係3樣野都要有,又或者你提起既阻門俾人上車都係3樣野都有嫁wor。謀,以阻車門為抗爭者爭取時間,智,以身阻門,勇,實踐智既橋條

同樣,打狗,都齊3樣,不過睇你個思維,咁樣拆開3樣野去定性行動,你應該唔明
欣賞你
香港言論自由既風氣真係愈來愈差
只要你同主流意見唔同,縱使你係中立
班友就會惡過狗,仲會無視你講既野,
剩係識屌你五毛三毛

其實你地有冇反思過
點解個幾個記者要保護個個訓低左既警察?
係咪警方濫權使用暴力,我地就要用暴力?
唔好將自己既錯,歸咎落人地到
你係有能力控制你自己既行為
以暴易暴可以解決到問題咩?
就算俾你打死埋個警察,對件事到底有咩幫助?
除左發洩,我諗唔到點解要咁對一個人
我強調係人
最心寒係社交媒體上既大多數人都唔覺得係一個問題,甚至用以取樂

如果警方濫權,我地固然要追究責任
但追究既方式,一定唔係以暴易暴
而係透過法律同監察機構去申訴

光復理念係好好,屯門公園回復平靜
區議會亦將會取消自娛區
我都好希望大家會成功
但若果要以暴易暴既方式去實踐
一定唔會行得遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞