唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
我講緊係後期人哋訓低咗,要靠記者護住嗰度
人哋有能力起身繼續打記者就唔會上前,但你們係繼續失晒理智嘅瘋狂模式拳打腳踢
都係嗰句,人哋做得唔岩嘅嘢唔好學埋一份
前線做完野,文宣幫手補救同spin
你望下泛民聯署聲明講緊乜?

撐,就係要盲撐前線
我冇撐警冇支持警方做法
明明我只係針對圍毆一個靠記者護住嘅人呢一點,會變咗我支持佢哋封岀口圍捕
我講緊嘅係後期人哋訓低咗記者護住仲要打嗰度
唔係叫人比人打唔還手
意思係叫你哋識得幾時收手
支持勇武
即係唔係勇武啦 睇黎你唔明 係絕對性裝備劣勢下 唯有群攻而上/遠攻先係最佳解 好多人由大街走上新城市既時候已經開始除下裝放低盾(includign me) 佢仲無啦啦推過黎 咁唔通走黎比佢打? 又想用be water黎攞光環?
我冇話你支持圍捕啊
我同你解釋點解佢地要打狗啫。
用個腦諗下就知你講緊廢話
打狗就會愈來愈少人支持?
理據?憑乜嘢咁覺得?

照你既logic,我都可以學你咁估計
如果班狗真係喺室內開槍,即時會有更多中立撚會企喺示威者嗰邊,岩唔岩聽
我唔係撐警唔係支持佢封岀口圍捕
佢哋抵比人打抵鬧,但同我想講嘅野冇關,係咪講a一樣野要講埋bcdef樣我嘅立場大家先可以正視我提岀嘅問題
你依家係撐緊警喎
我唔係撐警唔係支持佢哋封岀口圍捕
但同你哋圍爐一個靠記者護住嘅人係兩回事
你人如其名,係咪搞笑
即係你認同黑警圍毆完全任何依靠無人護住手無寸鐵嘅市民?
所以我針對嘅人,人哋起唔到身,還擊唔到,就收手去其他地方支援,而唔係記者衝岀嚟護住都仲繼續打
你睇多次,記者岀嚟嗰陣後面有義工推開人群,拉住繼續衝過去嘅人,啲人先散
咪係囉 你覺得佢唔會驚你 咁點解我地要驚佢 驚驚驚驚驚 同驚激嬲共產黨有咩分別 佢地咁癲都係想你驚唔再出嚟 但政府先應該害怕人民
如果每個人都可以堅定咁撐自己人 咁點會變少數 分化嘅源頭係連自己人都唔撐
你可以冷靜啲追post先,我冇一句言論係撐警,偏激對件事有咩幫助?只係令到你殺紅了眼,個腦淨係識跟住情緒去打,唔識思考其他野
如果唔係佢無力反抗有可能岀人命,記者唔會主動去護,記者係去報導唔係勇武,唔會衝去比人打
反暴力藍絲繼續反暴力
和理非同路人逐漸支持勇武撚

我睇唔到唔打嘅原因

根本勢頭喺我地呢邊
要屌我地嘅 打唔打都屌㗎啦
你都知有咁多頁但你就冇睇我講乜
我係支持勇武,打班黑警我都支持,只係唔認同圍毆一個訓喺地靠記者護住嘅人,只係針對呢樣
從來我同你哋係同一陣線,係你哋急住割𥱊講到我同你哋對立咁
之前和平請願有勢, 而家係推倒自己所建立的
諗清楚吧, 民意會逆轉的, 唔停手, 只會更多人出來話大家係暴徒
淺黃至中黃都會割席(講幾多句不割席都係多餘)
利申 記者

希望大家掉嘢之前
諗清楚自己夠唔夠力掉咁遠
可以掉中黑警

屌你老母
成日俾人打中後腦
我重申,我支持勇武,支持打9班黑警,只係唔認同圍毆一個訓喺地靠記者護住嘅人
我唔係唔想上,只係我冇攻擊力,到時兵荒馬亂要人救我呢個廢柴咋
我唔係反對勇武,我係支持以武制暴,只係唔認同圍毆一個訓喺地靠記者護住嘅人
呢到立場好鮮明,理性早已不存在,連登仔和文革班紅衛兵差唔多。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞