唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
所以當記者護大家咪收手
果陣係你唔圍佢就係佢圍你
我明你想話畫面唔好睇
但係衝突邊有畫面會好睇

之前d光環已經造就左史上最和善既示威
但係當人地當你無到果陣 你係要變
唔好一路沉醉係光環裡面
咁樣你會咩都得唔到 好現實咁講
唔係叫你任人打唔還手,唔係叫你唔好衝擊
係希望你哋唔好打訓喺地要靠人護住嘅人
不嬲都撐示威者撐雞蛋,係你哋急住同我割𥱊做到好似我係對立咁
撐,唔等於盲撐
屌你老母去過前線未?我就唔撚信你比人打都可以咁撚理性
係咪搞笑
係咪要企係度比人扑爆頭唔還拖? 幾多小朋友老人家係度
你真係好撚搞笑
D狗唔落單係冇機會還拖
咁你所講嘅支持勇武係點?
你準備買勁啲嘅武器比示威者?
唔係就收撚皮扮少陣中立仁慈理性
我講緊唔係成個商場嘅情況,係講緊一個畫面,一少撮人打一個訓喺地要記者護住嘅人,佢之前打你,十幾個還拖係冇問題係合埋,但人哋訓低咗有記者護住就應該收手,如果仲會起身還擊到記者唔會走埋去,佢都怕比人打
我重申,琴晚衝擊係岩係正確係合埋嘅
你叫班差佬理性D,唔好發洩式打人,咪世界和平囉
咁我認我口誤我改口,唔應該圍毆一個訓喺地靠記者護住嘅人,不論嗰個人咩身分
人如其名, 係咪搞笑
其實我唔識你你唔識我
我真係唔明光環係點得嚟
btw,我唔係和理非,我支持勇武
只係唔認同圍毆一個訓喺地要靠記者護住嘅人,不論對方咩身份,我只係針對呢點
唔係叫你哋唔衝擊唔還手
用個腦諗深少少得唔得,你打佢就會驚你?我驚冇人支持你哋變少數,驚下次用實彈有義士犧牲咋,為咗發洩負咁大後果值咩?
佢衝入人群打人 唔打到佢瞓低佢就會繼續打人 進攻係最好嘅防守 你唔係以為你放過佢佢就會放過你?仲流唔夠血?
冇錯,即係岩,合情合理,
唔好,係明白理解你哋嘅情緒你哋嘅想法,但唔係好嘅選擇
唔好,我係理解做,我不分化不割𥱊不篤灰,即使你哋咁做,我都係企喺你哋呢邊,但唔支持呢種做法(單單指緊圍毆記者護住嘅人呢單)
唔係矛盾嚟,希望你哋唔好一睇就駁咗先
我已經講咗我淨係針對一點
「因為岀面幾千人圍住我,所以我要搵個落單嘅嚟祭旗」呢種想法冇任何立足嘅理據
不如你又試吓睇tvb以外嘅新聞?唔好學689為咗反蘋果就日日睇蘋果
我都講L咗好多次
我支持喺其他位以武制暴,
只係唔認同圍毆一個要靠記者護住嘅人,不論對方咩身分
冇睇應該講唔岀任何野先係
我唔係和理非,麻煩追post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞