唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
邊撚個發拽式打人呀?
你咁撚似港人港地啲嘢倒撚轉嚟講收皮啦你
簡單d講啦,場運動個零月喇,要歸邊既都歸晒邊啦。

唔係話盲唔盲撐,但係係大是大非面前,仲要執著係要贏晒全部人(包括藍絲)既支持係不設實際,而且係浪費精神時間。

衰d講句,如果班中立藍絲真係咁多人既話,就唔該出晒來支持警方執法,你自己唔出來表達自己意見既話,邊個知你想點啫。你自己放棄申訴權力,憑乜野話人騎劫你諗法?

最後你話我地盲撐,咁我同你講今次係班狗困死左批示威者,狗急都會跳牆啦,何況人?成日執著係唔應該暴力唔應該打人,咁我想問警察揸正牌打人冇問題,示威者自衛就有問題?

最後我剩係問一句,你有冇上過前線,知唔知前面咩情況?
我覺得冇前功盡廢
真係唔好同佢地拗
你已經講曬d main points出來
佢地自己唔識分析冇人救到佢地
喂喂,我唔係撐警
佢哋唔岩大把post都講緊唔駛我多把口
同場咁多示威者打人,我冇講我反對喎,其實我支持自衛去打去衝姐喎
係覺得某啲地方,十幾圍一,訓咗喺地記者護住都打唔好咋
其他我唔反對,係支持
我唔係話打就係唔岩
你都覺得對方咁做過火,點解自己做又變咗合理?
還擊係岩,我支持,但唔係十幾圍一,記者護住都繼續打
請問200萬人出黎之後個政府有咩回應?
你自己鐘意攬住個光環過世,隨便你,成日都話比位人入,其實要反對嘅人做咩都入到架,貼張meno都可以話搞亂香港架啦
呢啲大是大非情況都話自己中立已經話比人知唔係弱智就係冇人性,中立=支持暴政,從來唔需要呢啲坐喺屋企un un腳嘅人嘅支持
我只係講緊十幾個圍一個訓低咗仲有記者護住嘅人嗰段
其他地方打都流血我都覺得冇問題
Main? 警失控你唔講?
出面大把post大把圖有得睇
忍咗個幾月 係今次行動升級咗啫
仲要俾被逼升級喎!你班屎忽鬼斷章取義
咩心態大家有眼睇
真理愈辯愈明 你地繼續厲橫折曲囉 追住某個point來導風向囉。
做完好去收錢 唔係分分鐘冇糧出呀
啱呀,希望樓主可以企最前身體力行打不還手
打,唔係唔岩,衝,唔係唔岩
問題係十幾打一個訓咗喺地
呢啲恃強凌弱唔岩
對方都係錯,但自己可以唔跟埋錯
負皮 上一頁 完。
抗爭唔係要埋末人性
負皮
上一頁
幾合理呀 以其人之道還治其人之身
使唔使扶佢起身畀阿Sir選一個隻揪?
比狗咬過未?
見過眼前有手足比狗搶走未?
要入紙申請,搵個吉日先打
咁你覺得應該點做?

駛唔駛約定一日出來隻揪咁

我地覺得對方咁做過火 係depands on佢地係警察 係公僕 唔係淨係係一個窄既理由"圍毆唔岩" 仲有武力上既不對等

我地咁樣做係合理 係因為對面圍我地幾十次 我地只係反手一次
係因為我地係被壓迫得好犀利既人 係因為我地係出糧比佢地既人
更何況出手先既係佢地 我地呢邊明明本身係和平既

而唔係淨係係十幾個人圍一個人呢件事上面合唔合理

唔該你用多D個腦
#1係咪搞笑

• 1h

完全封鎖
同意
書生造反 三年不成 唔好玩啦 2019年啦
唔係啦 2047前已經無得和理非遊行啦
遊行要扣30分
我咪講咗囉,你哋衝嗰陣,記者電台冇幫你哋講說話?好多人都係明你哋點解衝先支持你哋
我唔係話今日所有嘅行動都係錯
係十幾圍一嗰啲位唔好
我唔係叫你哋唔好衝,我就係明同支持先會同身邊嘅人解釋你哋點解要衝
但唔係埋末人性,呢頭指責嗰頭自己做返一樣嘅悪行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞