唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
問題係你呢頭話完人哋錯要譴責,呢頭自己做一樣嘅野
想趕走幾多當日因為黑警過份暴力而支持你嘅人?
樓主你欠缺常識
真係好難同你溝通喎

一個月前既612已經有示威者掟磚,掟鐵枝
到今時今日民意有無流失?

你完全唔明文宣同輿論係點玩
仲學人講維護唔到勇武既行為

你都係算鳩數返屋企涼冷氣啦軍師
可以,不過佢地唔好趕狗入窮巷先
係咪發晦氣講呢啲說話你心情會好啲?係嘅話你繼續
你肯定無比人打過先講得出呢啲野
反送中 打警犬 成見已經發展到九唔塔八
打警犬 = 反送中 乜撚嘢偉大邏輯
依家係專登十幾圍一?佢衝入來挑釁在場咁多人
有幾多個可以當時情況忍住怒氣?
啱呀 揀片段來屌啦 你實會屌得啱嫁。
本身反黑警嘅人 好多都係受害者 大部份都係繼續睇到佢地點做嘢先反
佢地未必認同大家還手 但無阻佢地認同反黑警呢個理念
因為黑警被打而變咗反示威者嘅
本身只係出於同情
唔係真係企示威者嗰邊
低級spin
市民制服冒警疑犯姐
由頭到尾我都唔係指責勇武
只係話一少撮人,做啲黑警曾經做過比人譴責過嘅行為
所以我只係講十幾個圍一個嗰件事,冇話過你哋打到警犬斷手指之類嘅行為唔岩
係叫你睇場合打
支持樓主 依家連登大多數人已經係民主暴力,冇獨立思考能力
諗清楚,發洩完之後有乜後果
警犬增加武力用實彈咁點?
當日因為警犬過份暴力而支持你嘅人因為同樣理由離開你,你衝嘅時候冇人支持你企喺後面十扑你充人數撐場
外國輿論唔再企我哋嗰邊
唔該你用多D個腦,最後結果會點?
從來,輿論主導權都要係自己去做
要用文宣令更多人接受衝擊,接受勇武
將所有責任屈落執法既一方

而唔係好似戇鳩仔樓主咁
為左唔好比位人入,為左唔好失民心
就將自己降格去迎合和理非
我唔係和理非唔係唔支持勇武
係講緊十幾人圍一個記者護住嘅人不論黑警定示威者咁樣唔好
所以你既概念就係黑警幾殘忍都得,示威者點都唔應該學班黑警。

俾一大班黑警著住full gear用棍打用盾牌鋤,示威者最多只能夠掟遮應付同開遮守?如果係咁既話不如早d放棄抗爭算吧啦,因為咁樣係冇可能爭取到任何野架。

你口講支持勇武但概念上仍然係和理非,我唔會同你地割席,但請你唔好話自己係支持勇武,就咁。
明白事理果啲其實都明晒,剩低都係弱智廢老
講道理嘅文宣差唔多已到盡頭,我覺得可以用無賴文宣
以子之矛攻子之盾,用返佢地個邏輯講
除左做文宣本身之外,仲可以提供答案,用黎回應藍絲親戚

無賴文宣,正式啟動

學藍絲話齋,如果係外國,個警察死撚左喇
https://lih.kg/1316434
前功?五大訴求一個都無回應過有咩功?
呢啲都係叫還擊
其實都係冰山一角

你要企係佢地立場唸先岩

迫人迫到咁係人都失理性

最後個記者出黎阻止

佢地都停左手啦

你可以話可以唔停咩?

如果佢係要打死個記者

你估阻止到咩?

所以你應該用諒解既觀點去睇
用個腦諗
比人打完班狗邊識怕
係怕,呢兩場示威就唔會玩圍捕
連登已經成為恐怖分子基地
勇武本來係衝擊立法會等佢哋冇得開會
尤衝擊一個冇人既立法會當日就覺得班勇武係得個勇字 完全零智慧 為報復而報復 唔係為反送中而勇武
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞