唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike

露晒餡啦三毛,買過個新啦
企喺度已經會比人打
比人打咪還拖囉
識收手咪得囉
問題你班人唔識收手之嘛,一直都講呢樣
人同狗溝通唔到
我支持打黑警嫁過,不過唔係訓低咗有人護住嗰啲囉
我唔係要指責,講岀嚟係為咗下次,希望下次行動唔好再控制唔到情緒打到停唔到手
Kill one man, and you are a murderer.
Kill millions of men, and you are a conqueror. Kill them all, and you are a god.
Jean Rostand

勇武只會係murderer 級別
我講咗你哋嘅原因我認同呀,打黑警衝擊我都支持呀
講緊係叫你哋識幾時收手唔好打到收唔到控制唔到
由頭到尾都係你哋話我唔係自己人帶風向,由頭到尾都係你哋解錯題ff我撐警支持打不還手乜乜乜,全部我冇講過都否認晒立場早就表晒,老屈當事實,思想騎劫,大佬呀為件事好就唔好咁偏激啦非黑即白,少少意見唔順超就嘴炮,唔肯去反省故步自封有進步咩?
我指嘅發洩係人哋訓低咗要人護住都仲打嘅呢件事,唔係打不還手唔係撐警唔係合理班狗嘅行為
我知喎,所以我冇話暴力唔岩,唔係講緊還拖衝擊嗰啲
係講緊打一個訓咗喺地嘅人仲要有記者護住嘅呢件事,我只針對呢一件事
我岀發點喺邊?係唔想你咗發洩情緒打一個訓咗喺地靠記者護住嘅人比傳媒放大,令原本因為黑警過份暴力而支持我哋嘅人轉軚,係唔想你哋殺咗黑警,警犬武裝升級用實彈有更多死傷者,咁都係我割𥱊?係你哋推咗我去藍絲嗰邊你話分化嗰個係我?理智少少用返個腦諗野得唔得?
係又三毛唔係又三毛
分化完未呢?
我由頭到尾都冇話叫大家打不還手
我係叫大家識睇幾時應該收手
我冇信教,但如果有用我唔介意入會
姐係隻抽?dllm
我唔係叫大家比人圍唔反抗,係叫大家都好情緒控制行為打到收唔到手
經過尋日係越來越多人覺得黑警有問題
你繼續調轉嚟講啦柒頭分化撚
我唔係叫你哋唔好打黑警,係叫你哋識得收手唔好為發洩情緒而打
打,係令對方唔好再攻擊手足,對方停咗就夠,唔係打到死為止
打,都要有合理性,唔係非黑即白,唔係打就必然唔岩,搞清楚
掉野唔係問題
掉乜野,同你掉去邊係問題
我呢度講嘅發洩式掉野係指掉頭盔掉膠樽,頭盔用嚟保護自己,自己唔駛都留比其他人,係物資嚟,膠樽又輕人哋又盾,完全冇效果
仲有,自己控制唔到落點就唔好亂掉,成日都掉中記者,後排掉得唔夠遠落咗去前排度,為乜姐?
我唔係和理非,我係支持勇武
唔係叫大家唔打,係希望大家打完識收手
唔好打死人令警犬裝備升級用實彈
唔好令到支持我哋嘅人一個個離開
首先,喺612嘅事上面,有親朋戚友都話示威者掟磚太誇張唔岩,我當時都話,和理非冇用,所以要衝擊,衝擊唔係為咗打死打傷警察,而係希望佔領立法會令到開唔到會,如果警察係讓路,支持示威者,係唔會掟磚掟鐵枝,係唔會有警察受傷,証明咗警察並唔係示威者嘅目標
今次,係警犬唔放人,打算圍捕和平示威者,令到示威者反抗,所以衝擊,呢個位都合情合理
有警犬自己衝入嚟打人,比人打返轉頭,都係合情合理
但,當佢訓低咗,記者係覺得有人命危險岀去護住,呢一刻係應該要收手,前面嗰啲,有犬斷手指添,但佢哋係抵死,我唔會去怪示威者,但打到停唔到手仲要比記者影晒,就唔好囉
不嬲都話佢哋錯晒,係你哋屈我支持佢哋之嘛
所以?發洩就岩?咁憑咩話警犬唔岩?
佢哋發洩唔岩,你哋學佢哋一樣發洩都係唔岩
你係咪搞錯左D咩
一切都源於你政府
你怪佢地做乜柒?
你唔係五毛咁係咩?
我冇話過唔打得警犬喎,我亦都冇屌過大家喎,係希望大家下次識咩時間收手咋喎,係提醒嚟嫁喎
我都認同報仇咁去打黑警,長遠黎講只會對件事有反效果,我612 71係前線發夢,d人都唔會圍黑警打,救完人就算,尋晚真係明顯情緒蓋過理性

樓主唔好因為連登仔既負評而灰心,同身邊既人討論下呢種有仇報仇既武力,係唔係對呢場公民運動有好處,相信更多人會明白你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞