唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
個便衣係想衝出黎打人先俾人圍毆,點解釋唔到? 被人打自然會打返人,警察有權力,自稱專業,唔亂用暴力係合情合理,示威者只係普通市民,有制度冇裝備,只有還擊先保護到自己,亦合情合理
我唔係撐警,所以由頭都未都冇話其他地方打警犬之類唔岩,一直都講緊少部分圍毆落單嘅人唔岩,圍毆比記者護緊嘅人唔好
輿論一直都講緊呢啲唔岩,因為警犬濫用暴力而支持你哋,你哋唔好做返同樣嘅野趕走支持你嘅人
建議你去現場同示威者講,嘻嘻
知唔知咩叫以武制暴
咁而家啲警棍打頭,捉住人打,你覺得大家應該點做係咪挨打?!
係咪?
你諗好咗答案就解決方法先出嚟講。
岩啊屌
你地真係認為圍毆係幫到成件事咩
如果連記者都企埋佢地嗰面就乜都冇架啦
打還打,都要揀人嚟打,有記者護住就唔該收手
好明顯 政府好成功轉移視線落黑警身上 成班勇武依家只識得點報復 已經完完全全忘記咗當初反送中
就好似中共轉移視線落美/日 然後人民就逐漸忘記中共既惡行
Yeah
比你殺撚左d警察可以爭取到d咩?
你要我回應啲乜嘢,你自己爬樓,每個回覆我都有回應,我唔怕麻煩,只係希望成件事唔好成為把柄,他日令到成場運動失敗
同埋唔好ff太多,傷腦,怕你之後變思覺失調
之前指責嘅係
1. 冇委任證又遮哂樣,投訴無門
2. 全副武裝用警棍狂打
3. 棍棍瞄頭瞄頸打斷手
4. 示威者好地地企喺度冇衝甚至只係路過都比狗衝過嚟打
而且今次係隻狗自己發癲衝入人群想打人先,根本唔可以就咁比較
其實唔撚洗你維護
到而家都唔醒既人,你點講都唔會醒
你唔好睇得自己咁重要
亦唔好覺得你果套就係絕對正確
岩呀,所以我唔係話打人就係唔岩
係圍毆一個訓喺地嘅人唔岩同黑警冇分別,打一個記者護住嘅人唔好
差佬包抄晒唔俾人走
乖乖地坐係度俾佢地打?
樓主其實你唔係現場睇住LIVE , 好容易講出呢番說話, 因為你只係睇到果一節, 冇睇到前面發生既事。

下次你試下上前線, 試下感受下果種氣氛, 可能你仲激過咁日還拖既示威者。

利申: 絕對係和埋非, 絕對唔同意任何主動衝擊/投擲物件既行為, 但尋晚
你講果幕好明顯係幾個冇委任証既所謂黑警主動衝入商場開無雙mode先,
示威者既怒火係咁樣形成, 你好難叫佢地好冷靜舉高雙手開動聖人mode
知 你快d騎劫飛機然後衝去IFC 敢先係真勇武 真英雄
所以我唔係和理非,我都支持勇武,但要揀場合
圍毆一個比記者護住嘅人,記者市民想幫你都幫唔到
唔好話唔駛人幫,唔夠人嘅行動只會一鑊熟
俾人打還拖有乜撚嘢問題
你試下去前線同黑警講道理先
我真係睇live

你唔發洩就俾人發洩
你自己睇返直播片段睇新聞
最做唔到不割𥱊不分化就係大叫不割𥱊不分化嘅人
唔好比抗爭埋末人性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞