唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
仲以為你同警察講tim
咁係咪唔需要呢班人?
我嘅意思係,市民係因為當日大量黑警幾個圍一個咁鎮壓示威者,企嚟我哋呢邊,今日我哋做同樣嘅野,兩邊都唔岩,呢班人變到兩邊都唔幫變咗中立,而且因為都拖咗一段時間,點都係會有人冷咗,靜落嚟,依家呢個時間支持者係十分重要,唔好為咗發洩情緒趕走支持者
只係嘆嘅我十分支持,但唔到打到停唔到
班狗都係打到停唔撚到啦
對敵人仁慈就係害緊自己友
我唔係迎合和理非,係有啲位要識停,唔好情緒主導行為,其他大家都睇到警犬發洩情緒嘅行為幾咁可憎可悪,點解自己要變到佢哋一樣?
如果自己發洩情緒嘅行為係合理,咁樣我哋係冇得指責黑警,唔係抗爭就所有行為都可以合理化
勇武都係比你用嚟表現自己,係爭取民主訴求,唔好濫用
講緊係爭取各界社會同國際嘅支持,功係功勞功效,唔係成功
人哋仲打緊你係還擊,佢訓咗喺地比人護住都打叫圍毆
幫自己post推一推

DIY盾牌王 胡子
https://lih.kg/1317257
唔岩聽就3毛?
我唔係唔理解,我知大家忍咗好耐,但忍得耐係咪就合理咗你咗圍毆一個比記者護住嘅人
你睇多次,除咗記者,仲有義士幫手推開啲人拉停啲人,冇呢班義士,記者都可能打埋
但點解停到,就係因為大家係冇目的純發洩嘅打,如果係有目的嘅,咁先冇人阻止到
我都覺得還拖天經地義,但我唔係講呢樣,係講大家打到停唔到手
咁講啦,好多次行動,係因為示威者同警犬中間有記者有緩衝,亦都因為佢哋直播緊,情況冇再進一步悪化
嗱,我唔係講情況好好好理想,係想講記者有牽制嘅作用
佢係起唔到反擊唔到記者先會衝入去,唔係嘅話佢夾喺中間係幫黑警捱拳又幫示威者捱棍
我係支持示威者衝擊防線嫁過,我都唔係講呢樣,我係話還拖都要識收手唔好任由情緒控制行為
泛民唔講係因為會好似我依家咁,講a一樣野,全部人就講bcdef嚟鬧我,我都叫可以回應,佢哋係硬食,民意流走,更加冇人理佢哋up咩,更加佢哋係大團隊,講多一句都比人話騎劫整個行動,仲點岀聲,仲有,岀咗聲就唔係我喺度勸大家咁簡單,經媒體發酵,啲割𥱊論內鬼論又岀晒嚟,咁多人話我係3毛已經顯示咗
係咪搞笑
絕對同意樓主講法,
依家個個痴晒線,
從來都唔應該介意敵人講乜,係要介意同路嘅市民,幫我哋嘅記者,留意緊香港嘅外國傳媒,佢哋一直支持我哋,但就因為不必要嘅行為自打嘴巴
不必要行動係指圍毆訓喺地要靠記者護住嘅人嘅行為
P牌迖狗粉死撚開啦,又係度開分化post
block+負皮一上頁
事實唔關記者係邊個,佢冇阻止,岀咗人命,警犬武力升級用實彈,更多嚴重死傷,呢個後果
仲有好多唔係勇武嘅市民記者,佢哋離開大家陣線,呢個後果
仲有,反送中已經令好多人抑鬱心情心理上岀毛病,唔好磨滅埋人性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞