唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
低b仔
因為大家講嚟講去都係一樣嘅野,個個似以為我撐警
實質我只係唔想大家抗爭埋末人性,警犬武力升級用實彈有更多義士受傷,唔想失去原本因為譴責警方過度暴力而企嚟我哋呢邊嘅市民同記者嘅支持,唔想下次衝擊或者其他行動班市民驚咗唔岀嚟,唔再企喺你哋後面十扑你哋,唔想變到得少人關注,結果義士拉嘅拉傷嘅傷
呢個post係咪搞笑
你再大聲啲講義士唔駛人幫,到時冇人幫就真係攬炒
Show Blocked User - 係咪搞笑
唔岩聽就係搞笑?你們做緊既正正就係大家最唔想見到既。
支持同反對嘅市民都睇緊,外國傳媒都睇緊
只係市民同我哋一樣係雞蛋,外國就算想幫都比人話係外國勢力冇從入手,但得到支持都係好重要
香港仍然係要自己救
我唔係和理非,我係支持勇武
只係唔認同圍毆一個靠記者護住嘅人,只係呢一點
唔好ff其他野落去
我由頭到尾都唔係和理非,你唔追post又係我錯?
我唔係撐警亦都反對佢哋咁做
我係支持示威者衝擊嫁喎
但唔係圍毆一個靠記者護住嘅人
依加就係有出去既都打
你就慢慢留係屋企做鍵盤戰士 傻下傻下咁
幫地球村下一代爭取民主?
你係扮唔撐警咋喎
我冇屌過你哋喎,我亦都係支持勇武嫁喎
在良心理性人性,人哋訓低咗,起返身繼續圍毆佢係冇問題嘅,問題係人哋訓低咗,要靠記者去護住,冇反抗就應該收手,唔係打死人先收手,你哋可能以為死咗仲好,但好肯肯定到時岀實彈,死傷義士會更多,你可以無視呢個可能性,我意思係打夠就收手,唔好為咗發洩情緒停唔到手
唔係叫你唔好打,係叫你唔好過火
依家唔過火喎
唔係叫你唔還拖,係還拖要識收手
打夠咪收手囉
樓主如果真係支持既就唔好割席。
依家政府就係鴕鳥政府,咩都唔理,推d警察上去,想打怕示威者令市民不敢再上街游行。
首先由69開始道理一直都係示威者果邊,政府同警察理虧。而且果位警察係因爲追打示威者先落單,簡單d講就係現眼報,想打人結果比人打到半死。

另外圍打落單警察正正可以令到前綫警察懼怕,之前警察覺得示威者唔敢還手,有OT錢又可以打下人何樂而不爲。但依家打份工可能冒住被打死既風險,從而令警察内部不滿聲音加劇。因爲警察屋企人都會有好大反彈,話警察高層推前綫送死,從而激化警察内部矛盾,令前綫同管理層不能上下一心。

當d狗係唔講道理既時候,你係同唔到狗講道理。用武力可以令到d狗身心俱怕,從而產生内部矛盾。
我唔係撐警,佢哋做錯嘅野我當然唔會護航,但我呢個post唔係講黑警有幾賤嘅飛機文,所以唔會講佢哋幾賤
希望你哋唔好圍毆一個要靠記者護住嘅人,只係想講呢一點,唔好ff其他野落去
反對警犬圍捕,唔等於盲撐你哋打一個還擊唔到嘅人
唔好再話佢會起身繼續打,記者衝得岀去係判斷咗嗰個人冇想起身還擊有人命安全危險先護佢,唔係記者係唔會衝岀去博打
到時真係死咗人,警犬轉實彈,死傷係自己兄弟食返,到時係連還拖機會都冇
所以我唔係話你哋打警犬唔岩,只係針對圍毆一個靠記者護住嘅人呢一點,只係呢一點,唔好ff其他野落去
我唔係撐警,亦都反對佢哋封岀入口嘅圍捕行為,但我唔想盲撐示威者,唔想原來因為黑警濫用暴力而支持我哋嘅人離開,唔想行動升級到有抗爭者死
Agger!!!!!!!!! 用五大訴求包裝情緒發洩主動攻擊落單狗,點解釋?無。錯就要認,完。
你都on撚鳩既,對敵人溫柔就係對自己殘忍。琴日一戰,大家士氣高漲一齊團結抗外,幾難得丫。革命唔係請客食飯丫,抗爭要有智有謀有勇,一味和理非,咁多年啦,仲未撚醒既你?
我冇一個回覆話突圍還拖係有問題喎
只係叫大家唔係圍毆咗喺地靠記者護住嘅人,由頭到尾都係得呢點
其他係你哋ff落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞