唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
黑警會唔會除gear同你1on1?
如果講到明1on1有其他人幫拖
你個立場就成立嘅
本身武力已經係唔對等
一定係人多圍人少
琴日上水遊行白被人打都有位入啦
咁係咪唔好遊行呀
呢啲時候都唔還擊先係唔理性
屌你老味,有冇睇到我係支持衝擊呀
唔係我駛鬼同身邊嘅人解釋點解衝?
閱讀理解都唔撚識去做文盲啦on9
我唔係叫你唔好衝喎,係叫你唔好十幾個圍一個記者護住都唔收手
和理非 請你遊行行出黎同唔好再睇直播啦
終於有清醒嘅人出現
讚完呢之後?
雨革讚左成個月最後爭取左啲咩
咁講啦...有冇警察係呢兩個月因為濫用警權而被俾人拉/調查?

即使我自己唔敢出手打、唔想有人受傷(狗都係咁講,我愛護動物)
但係我問心指責唔到示威者, 呢件事發生我只會同情示威者
憑咩咁多同路人受重傷(勇武/和理非亦然)但仍然俾狗拉
而警犬夠膽皮膚紅少少、一條淺血痕咁樣咁小事都po上網譴責?
依家得一個受少少傷便宜咗佢啦
加多句, 本身武力已經唔對等, 要令狗受傷/後退係一定比起佢地打示威者更難
淨係畫面都已經唔同程度, 黑警揮幾棍已經爆哂缸, 示威者要掟幾多舊磚先令一隻狗重傷? 同樣傷勢, 武力使用程度已經好唔同
問你一個問題:依家有冇警察因為使用暴力而受到任何處分?
冇,投訴無門無法公了咪私了囉
可笑,又唔見你去叫班警蛆理性啲,反而去指責被壓迫嘅人,tink都話過抗爭冇底線,班撚樣著咗套制服就係一體,支那人沒有一個是無辜的
食屎啦和理非
人哋做錯唔代表自己都要做埋一份
呢班人遲早比我哋清算,但我哋都要做返好自己
唔好比位人入
點解你咁叻唔叫黑警唔好十幾個圍打一個手無寸鐵既青年?唔好再係屋企睇直播企係道德高地去批判呢班義士
好嗎?
算啦佢地已經忘記左初衷
完全將對方對自己做過既野合理化左暴力
佢地完全唔記得左自己永遠都有選擇
佢地人多點都唔夠佢地講
由佔中到依加我都好撐抗爭者
但今日.... sorry 我真係覺得成班人去圍毆一個黑警堅係錯
係呀,係又3毛唔係又3毛
最識分化嗰個話人分化真係好笑
算把啦 懶持平 無視一切 直接判斷個件事某個角度嘅對與錯
你係咁有見地 就唔係只取件事其中一個片段來做論點啦
第一日就咁樣就話抵屌啫 個鳩幾月咁樣樣 你忍撚埋佢丫
政府撚咗香港人咁耐 幾時先肯正視自身問題?

放心 樓主我唔係駁斥你 因為你根本係個屎忽鬼 我唔係想屌你 因為你真係個屎忽鬼
唔好再扮自己人啦。理念唔同 始終都係理念唔同 冇得扮
樓上巴打話齋,純發洩咁打人岀晒街,200萬人又唔知淨返幾多
點解警察可以有權打人殺人,市民唔可以還擊保護自己?
市民退緊,黑警封地鐵,迫人入商場仲要打人?
你老母比人姦唔好打人呀,係暴徒呀!

其實遊行完行去商場食飯咪即係散咗囉!做乜鳩入商場打人捉人呀?
其實而加個情況係,將啲水潑向上面個兩個人度,長此下去最終一齊死,真失民心
今日有個大叔過黎話
大叔= 後生們=
: 咁樣做你地會無前途架
: 唔咁樣做香港就會無前途架啦

呢個時候唔好再有潔癖啦屌你老母,唔係佢死就我亡
班狗係想殺人架
你肯回應我未?唔識回應?
定唔知點回應我?
定要轉ac自己復自己好麻煩?
根本唔關係咪勇武事,冇證黑警/假警打人殺人,市民自衛好正常。
當你大大聲指責完人哋幾個圍一個,自己又十幾圍一個,道理已經唔喺你度
仲要人哋訓咗喺度,記者護緊都仲打
大家617好理性咁行咗200萬人出嚟,結果原來係尻行,我真係恭喜你喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞