唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
我認同呀,應該全部同時進行,但總有人帶頭話人拎光環帶風向,明明自己做緊仲話返人轉頭
風向帶到依家個個情緒高漲,要打到死先係正確,個個唔識獨立思考
如果我係叫人任何時候都唔好打,打就係錯,你咁講係岩嘅
我係支持大家衝擊還手嫁喎,同你哋一樣睇法嫁喎,係最尾,依家要人擒住先收手,我就希望大家打到對方冇還手就收手,只係呢個分別咋喎
咁你就用錯例子
冇叫你唔還手,係叫大家要識停
係真係驚所以縮就最好,只怕下次用實彈
琴晚邊係發洩打人? 你講緊果班無證暴徒?
我見到一班市民自衛 免受其他市民受到傷害
啫係你想隻抽隻公平咁打? 咁唔該你同我除撚晒你啲gear先
點解我一直用「訓喺地比記者護住」呢一句唔用冇還擊之力呢組字
係因為你哋實會話佢有機會起身還手,呢一點我講過,記者係見到佢停咗先會衝岀去,否則佢就係幫示威者捱棍又幫黑警捱拳,正常都冇人會喺咁嘅時點衝去救人,加上在場係有義士推開,拉住想繼續打嘅人,即係當時都有手足覺得形勢唔對路,咁樣唔應該打,打一個唔反抗嘅人係冇道理站腳之餘,比記者影晒
點解打爆頭又得呢?係警犬攻擊在先,示威者只係還擊,係警犬封路唔比人走,先迫到大家反抗,呢啲咪有正當理由,打大力啲先自衛到,合情合理
睇到分別係咩未?
自己冇追post所以唔知我標準係邊,冇心討論就唔好再推post啦
On9狗打人就得 我地還拖就唔撚得
何況你點證明果個係警察?又無number又無委任証,恐怖分子扮警察得唔得?好市民只係制服恐怖分子
想打人吖嘛,我由頭到尾都叫還手,只係叫你哋識幾時收手
吓吓都等負面結果岀咗先反省得?
Hide Blocked User - 係咪搞笑
呢度有幾個都話唔駛其他人嘅支持喎?
我冇叫大家包容警犬,係話唔好比情緒影響打到收唔到手
圍毆爬咗喺地嘅人呢個已經係第一樣,級數下降緊
咪就係講緊叫你打啲人能力打你嘅人,停咗冇打冇反抗嘅放棄佢去其他地方幫手啦
佢哋係畜牲聽唔明人話
係叫你打到咁上吓好停手唔好發洩式對訓喺地嘅人繼續拳打腳踢
你打緊機?有HP BAR?
個場面個混亂
你仲睇到邊個有能力打我邊個冇能力?
我唔係和理非
[有片]琴晚朗豪有人被幾隻軍裝狗暗角圍嘔!!
https://lihkg.com/thread/1319844/page/1
班狗都發洩式打人啦
大範圍嚟講係,但小事可以做好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞