唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
明白你既心情 但呢個時候我覺得我地要做既野係
要spin番點解警察成個行動最後走左入個咁多人既新城市廣場
如果我地仲執著係個咁既細節位同cctvb既報導有咩分別?
喂揀咁耐 諗一晚終於搵到位辯駁?你咪期望咁樣可以導到人跟你風向囉 我叫你唔好扮自己人 幾時話同你割呀
你係真嘅 你之後日子所做嘅 自然會表現到你真正諗法
依家我係話你一味死執住十幾個圍一個就無視一切因素而導致喎
你係得呢個位牙斬斬啫 點解會咁發生呀 究竟真正原因係咩呀 我淨係見到你死spin去冇人性喎
懶用心良苦 苦口婆心。又乜柒意見都俾唔到 淨係識屌冇人性
你認為是發洩?
如果有個癲佬手持武器, 係咁打你條女同老母, 你會唔阻止佢, 先將佢制服?
樓豬訓醒未?
本身一路好和平
班狗水班議員同義士
承諾過佢地退警察唔會再推進
結果人就退 義士就俾人逼咗入去
唔係你以為班義士開頭做乜撚嘢
掉磚?
到班義士開始入商場散水之後
班狗就突然快速追入商場圍捕
夾晒班人入火車站再配合埋黨鐵飛站 諗住見人就拉

我唔係支持暴力
但唔該諗下暴力係咪會無啦啦出嚟
只能夠講班狗自作自受
比我見到我就第一個打柒你老母個臭閪
講得非常好 所以下次記得殺黑警去報仇呀
你理解清楚我嘅說話未?我唔係譴責暴力譴責勇武,醒未?
係叫你唔好做黑警做過嘅悪行,唔好比記者影住招人口實
到底想要趕走幾多支持你嘅人
前線唔係唔想上,只係我冇能力,唔想大家要照顧多個冇攻擊力嘅人
重申,我係支持衝支持勇武,只係唔支持冇人性十幾人圍一個記者護住嘅人,不論係黑警定示威者
嘩又調撚轉啲嘢嚟講
家陣係你條仆街割緊蓆喎
你都係返去藍屍谷啦
走啦
點解可以咁天真佢哋會識驚識慌
佢哋一直以嚟嘅態度你覺得佢哋會驚咩?
下次岀實彈爆頭射示威者咁點?事實佢哋係有帶實彈
到時你想勇武想打都做唔到
樓主係三毛
要勇武就要搞大佢
騎劫飛機衝去警總先係出路
每次有暴力-〉有人撐-〉殺黑警吖笨

下次係咪又要見到有人俾人打死先識得還手?

今日單嘢大家係可以檢討
但唔係有理冇理走出嚟指責先
你有你做
你喺屋企祈禱救神打救香港都得
我地怪錯樓主
佢想大家唔係發洩
係要有組織行動
對唔住將軍
留意番記者係影相,真係護警嘅係TVB
我唔怕拗,我怕警犬嘅武力再升級,更怕因為一少撮嘅畫面令到同路人支持者輿論離開抗爭者,更怕呢場運動會失敗
我會回到尾,就算喺呢個post佢哋反對我鬧我,都希望下次行動岀手打人之前有一絲諗起人性,唔好再恃強凌弱好似黑警咁
所以我係支持勇武支持衝,唔係我都唔會同身邊嘅人解釋
我只係話十幾圍一個記者護住嘅人唔好,只係講緊一少撮嘅畫面,唔係指整個行動
炒撚晒車啦樓豬 出面有片話隻狗單拖衝上電梯揮棍玩無雙 俾人反擊 仲想拎道德光環叫人唔好10圍1 屌你老母啦

睇一條片就以偏蓋全 而家另一條片upload埋仲唔撚收聲 賤撚過地底泥
各有各做 所以下次要殺幾個黑警先正確
其實斷章取義嗰個係你
我一直都只係講一少撮十幾人圍毆一個記者護住嘅人不論黑警定示威者
你哋就講到我係和理非,反對勇武,篤灰割𥱊分化,ff啲野落去
勇武都要輿論去支持,都要人數去支持,係咪想下次衝嗰時後面冇晒人?
尋日證明咗一樣有人願意出嚟齋行
從來在場義士都係呼籲大家幫手
完全係各有各做
甚至一啲老弱殘兵都俾佢地叫番去遊行
唔想俾人打嘅 唔會企十字路口
企得出嚟就預咗俾人打 有機會受傷
兩邊冇衝突

但我認為尋日行動圍毆黑警可以檢討下唔好俾班記者發大嚟搞 但掉嘢本身就係保護在場義士
我唔係支持打不還手
而我講緊嘅十幾人圍一個黑警,個黑警又真係冇能力還手要靠記者護住
打還打,要識收手囉
你咪繼續和理非囉 你有你做之嘛
我唔怕話撚埋你聽 777試下再搞落去
只會愈黎愈多勇武
繼續打市民 又比外國插港共政府唔尊重人權
唔撚打市民呢? 我地又繼續搞示威 搞撚死佢為止
根本就係我地做緊主導 玩撚哂 除非佢出解放軍
唔係每星期黎一次/兩次 遲早拖撚死呢個垃圾政府
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞