唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
試著說:手足今次做得好好,黎緊可以xyzxyz
睇清楚啦我只係講某啲圍毆嘅地方
唔係講緊整晚嘅行動
我哋唔係狗
唔係見人落單見人訓喺地要人護先衝去咬
我唔係講緊成晚嘅所有行動醒未?
係十幾人圍一個嗰啲咋
我有冇話過你哋咬斷人手指?冇,嗰啲抵
但打訓低咗要人護嘅人好難叫人支持你
弱智樓主一定係未出過去最前線先可以咁風涼搶哂道德高地屌人,都真係好似你個鳩名咁係咪搞笑呀
好吖,咁依家啲新聞放大呢一個位
200萬支持你哋嘅人唔知走淨幾多
唔好話你哋唔駛人支持冇大台乜乜乜
唔夠人你叫以後點行動落去?
問題係有記者護住都仲打,係咪想迫走記者?
我唔係話勇武唔岩點點點嗰啲喎
勇武都要有民意有人支持
呢頭先話完人幾個圍一個好慘嗰頭又自己做返
叫人點支持你
唔係講緊還擊嗰批,係十幾圍一嗰批
仲有遮樣反光貼紙
over gear tim
手足比狗咬 爆頭
而家有人還拖你問佢做乜還拖?你訓撚醒未
上水之前嗰啲全部有岀,琴晚都岀過吓,但遲岀,已經圍住晒唔知邊度行起,喺集會嗰度留咗陣先走,只係咁岩喺警犬暴力清場前走到,唔喺現場唔睇直播唔通睇連登仔打飛機?
一,黑警話咩「走啦,唔好要我地難做」,但入到商場,黑警就衝入黎,仲俾議員chok到佢地唔係想驅趕,而係圍捕行動。
二,黑警入到黎,主動攻擊示威者,但有失誤先俾示威者反級

呢2點就係解釋啦,解釋唔到?如果你只支持和理非,唔認同反抗,咁你連遊行都唔好撚去啦,任何反政府行為本身已經係抗爭
唔係求讚好似啲人打卡打飛機
只係唔想讚過我哋嘅人自打嘴巴,呢度讚完呢頭岀事
唔想企喺我哋呢邊嘅人越嚟越少
返天涯啦你
我由頭到尾都話,唔係反對勇武,我係支持打7班犬
但唔係打一個訓咗喺地有記者護住嘅人
只係講緊一少撮嘅人,唔係講全部唔係講大多數
班警挑人機先又變我地錯,你有無諗過沉日佢地唔係摳散清場,係圍堵
我唔係撐警,佢哋遲早會被清算,即使唔係依家
我係企喺雞蛋呢邊同你哋講,唔好去得太盡唔好失去人性唔好冇咗理智,人性同生命一樣重要,唔好因為抗爭冇咗人格,否則我哋同敵人一樣咁低賤
我唔係和理非,支持勇武,
只係唔支持圍毆,
如同我反對譴責警犬圍毆示威者
我做唔到盲撐
我唔係撐警嫁喎,佢哋做錯係人都知,我唔特別講唔等於我支持
我哋譴責警犬過度暴力圍毆冇能力反擊嘅人
但呢頭自己又做返一樣嘅嘢,係想要迫走幾多嘅同路人
巴打講嘅野係我心聲
大家理性d啦 圍毆唔係自衛
有目的性嘅衝擊先係真正嘅勇武
其實做唔到不分化不割𥱊嘅人,就係大叫不分化不割𥱊嘅人
我叫你哋唔好圍毆一個要記者護住嘅人
個個就玻璃心以為我撐警撐政府,屌,我幾時有撐佢嘅言論講過
只係唔想同路人因為抗爭冇咗人性
屌你老母 衝比狗圍突圍有咩問題
比狗咬 打返隻狗又有咩問題呀
屌你老母你個腦係咪廢架 廢老
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞