唔係想分化,只係想大家理性啲,唔好再發洩式打人掟野

842 回覆
145 Like 1866 Dislike
你講啲嘢同你個名一樣
其實分化從來都係你呢啲人
就算你哋點打,我都唔會話唔企喺示威者嗰邊
從來都只係想提醒唔好去得太盡
自己友都唔提醒盲撐同藍絲有乜分別
但你哋個個都玻璃心,一有啲咩唔滿意就話人分化篤灰割𥱊,不如你呢句留返對自己講?
邊有圍打黑警
係制服冒警既恐怖分子
我明呀,所以我冇話打到警犬流血錯
只係圍打一個訓喺地嘅人唔好
想你哋及時收手
冇話叫你唔好衝
打到警犬變型都冇所謂
只係唔好去發洩式圍打訓喺地嘅人
拎返啲人性岀嚟,我哋唔係畜牲
係呀,點解唔得?
係反送中令我上連登有乜問題?
對人不對事咁樣合理?
在情在理唔為發洩都應該咁做 唔好等黑警以為亂打人冇後果 阻止佢地得寸進尺 係保護緊自己人 不知幾理性
兄弟爬山呀
點樣唔好呢? 你既唔好同錯既分別係點?
點做係錯? 點做係唔好?
你識唔識睇哂成個場先出黎講呀
呢度係幾十個圍一個
但係你又知唔知出面有幾千個圍住呢幾百人😑
成個格局睇埋先學人開post啦好冇
佢哋係作故仔嗰個,點會唔知自己講嘅係故仔
埋末良心扮唔知姐
屌佢睇CCTV既新聞就當係現場架啦。。
冇話唔好衝唔好打唔好掟
但要睇場合
200萬人反對警察過份暴力,你想自己呢邊淨幾多人?
收皮啦屌你老母臭閪
冇叫你繼續和理非,只係唔好十幾圍一咁發洩式去打
其他地方話之你打到警太變型都冇問題
講L左好多次
班仆街都無帶委任證
仲要追住d人黎打
自衛黎講 還手係無可厚非
麻煩望返221章101A條
市民使用合理武力去制止暴徒係容許!
仲有既係 班仆街出得黎行 唔L洗還呀?
點解要去學對方做得唔岩嘅嘢?
有原因都唔代表咁做係岩
比人打還手係應份
比人圍堵岀口唔比人走衝擊係應份
但圍打一個訓喺地嘅人係過咗火冇必要
仲和理非
和理非都打鳩你呀
你比人打唔好還手呀
樓主有冇睇晒成段片,嗰隻狗係自己發咗癲衝入人群當自己玩無雙咁追人打,之後衝太深先俾人圍。嗰陣唔打柒咗,只會俾佢打到仆街,因為佢已經係失晒理智嘅瘋狂模式
你唔熟地理,沙田友連我阿媽咁和理非都嬲到爆,因為狗狗封死曬商場,唯一出口火車又唔比入。防暴又衝入人群唔知想點,可能係打人或者拘捕。示威者唔郁手就等於企係到比人打
唔係唔支持勇武
係唔支持你哋做返200萬人都唔支持嘅過份暴力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞