澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
53 Like 9 Dislike
目測:年齡20,學歷15,工作經驗15 = 50

需要英文4個8 20加到70,州政府就會有機。
澳洲稅收係咪無處不在?
想問吓我已經有189 做咗first land, 我visa 個must enter date係feb 2021 咁係咪可以jan 2021 去住兩年之後申請個155 visa or住3 年攪citizen? 中間時間唔離開australia就ok??
可以。是的。
你好我想問吓189入面嘅親屬擔保(+15分)係咪如果有親戚住喺悉尼嘅話我都可以加到15分?
想問下如果假設依家audit 要85分
如果攞唔到85分淨係攞到80分嘅話會點?
係咪就等於冇得移民?
謝謝解答
Adelaide都係偏遠地區?
想問下 Tas 489同埋190有無話特別要求?
個491落黎都唔知點算
Brother, 可否了解吓你收費. Can I add you telegram or WhatsApp? Thanks.
如果想讀carpentry去邊到讀最大機會拎到州提名?
你好,想問拎住482,做夠3年係咪有僱主擔保就有得186,有無咩條件?
如果其間想轉工,係咪要新公司再申請擔保?
如果係,係咪無論做咩公司,夠3年就可以申請pr?
感謝!
你好,想問拎住482,做夠3年係咪有僱主擔保就有得186,有無咩條件?
正常出人工,扣除無薪假夠3年,做既野同nominated occupation一致,就OK。

如果其間想轉工,係咪要新公司再申請擔保?
Yes,3年重新計。

如果係,係咪無論做咩公司,夠3年就可以申請pr?
係批到你482既公司既做夠3年就得。
Adelaide好似有得讀Carpentry。
Material要走州擔保移民幾乎做唔到,只有Canberra/NT/SA/Tas,但係所有要求都太高(一係就job offer,一係high points)。

試下攞476過黎搵下工好過。
TG: @will1878.
80分External Audit既話應該試下申請NT既州擔保。

Otherwise 是的,無得移民。
邊度見到189親屬擔保可以+15分?

依家親屬擔保只加+10分,走既係489而唔係189。

Anyway 住Sydney既親屬唔可以擔保同加分。
https://immi.homeaffairs.gov.au/visas/getting-a-visa/visa-listing/skilled-regional-provisional-489/designated-areas-of-australia
姐係去Adelaide讀master會容易d有州政府擔保?唔好嫌我煩 sorry!!
巴打 想請問呢個 condition 可以喺邊度睇到 ?

同埋接唔接受重考部分 module ?

例如我差 listening A 唔到 可唔可以下個月齋考 listening 再combine 之前嘅 test ?
都話左 From internal processing policy manual。唔係公開的。

可以。只要係同一個outcome letter上有4個B就得。
是的,SA對當地畢業生有州政府擔保豁免政策。
https://www.migration.sa.gov.au/International-graduates/international-graduate-occupation-and-waiver-requirements

嫌煩就唔會回足8個post啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞