澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
53 Like 9 Dislike
而且190無7-80分唔洗諗
想問下依家大概幾多分有邀請?
如果唔得打算讀tafe試下
唔清楚分數(從來無公佈過),但係如果你齊料既話最好試下 TAS 489 經 Category 3A。Civl Engineer係TSOL上。

https://www.migration.tas.gov.au/skilled_migrants/skilled_regional

但係send request果個係no reply email黎

Thanks巴打
你預3個,去immitracker 可以參考下
3個月
佢每年都會公怖幾多等幾耐就收到邀請
等最耐都要75分
護士仲要咁熱門好大機會無
試下 gsm.allocated@homeaffairs.gov.au,quote你既file number同TRN。
巴打你好
我申請緊189 visa 已補交文件

想請問補交左良民證一般仲要等幾耐先批?已經過左6個禮拜所以好心急
試過打去澳洲移民局問佢地話收到但唔敢催
等多兩個禮拜,再無消息的話,試下send個email去問問,email address就係send request比你戈個。

但係send request果個係no reply email黎

Thanks巴打

Damn 唔記得加密添。
是的。
190無公佈,都係等有結果後大家contribute同conclude大概邀到幾時同幾多分既EOI。
就咁睇佢個MSA好似好簡單咁
我poly civil 畢業 係WA list
做左野唔夠一年
想問下係咪有料既話而家就可以apply?
而真係得爽既話即刻就可以移民?
*真係得既話
其實489去悉尼. 兩年後可以轉PR. 呢兩年小朋友可否照讀公立小學(學費全免)?
冇野了 自膠 邊有咁容易
For those who's curious, Civil Engineer要係WA畢業先可以eligible for佢地既Graduate Stream黎攞WA既州擔保黎申請移民。

所以唔係WA畢業就唔使考慮了。

Alternatively 考慮攞個476過黎視察下環境先啦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞