澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
53 Like 9 Dislike
65分穩唔穩陣就要睇2年後咩情況啦。

估計既話應該都OK既,畢竟NT長年累月都要人,應該唔會大改。

IELTS有效期3年。
巴打你好 我讀緊year 3 secondary education
打算同男朋友一齊apply pr (佢讀精算) 我地可以以註冊de facto 請問點樣先可以加到5分呢? 另外 據聞遲啲會轉policy 反而single 既會加10分, 但我好desperate 要帶男朋友過黎, 請問點樣先最穩陣?
低學歷去wh拎到working visa有冇機轉到pr?
我有個fd去果時英文極差,hd都冇,但過左一排有人睇中佢就留左佢係果邊
自己讀果科同做果份工冇關係係咪就一定拎唔到僱主擔保
吓,咁點先有得做擔保移民
請問189 11月後單身有冇5分?定係繼續係合資格配偶先有5分?

另外IT既分數愈黎愈高,計高自己應該得75分,其實容唔容易攞埋洲擔保+5分轉190? (未去過澳洲)

最後想問通常搵agent幫手,會收幾多consultant fee?
11月後單身+10分,配偶有英文4個6有同list職業評估+10分,配偶有英文4個6但係無職業評估+5分。

1 Depends on你係邊個IT occupation;2 Depends on你幾時搞點評估同英文等等黎遞交州擔保申請;3 Depends on邊個州。

價格方面一般都唔會公開講+case by case quote,所以你可以加我TG問,@will1878。
依家僱主擔保審核嚴格左好多,原因就係因為上面位巴打講左,太多假擔保(即係其實個擔保人係條廢柴/無學歷/無英文),但係用錢買僱主既job offer/買英文成績等等黎達到要求。

咁依家要合資格搞僱主擔保,當然要 真offer 加 真2-3年相關工作經驗 加 真相關學歷。
你同你男友各自係邊度讀緊書?你話你 “好desperate 要帶男朋友過黎” 所以佢唔係係澳洲?

如果你男友可以通過職業評估+4個6,11月後都仲可以加10分。

所以定係你有咩其他擔心既地方?
黎緊想讀master of nursing
非本課 有無邊個state 讀好d
上網睇過有八大讀nursing 讀完拎RN
同埋 畢業後 結婚同未婚 申請 邊樣比較好
香港讀完社工,ielts 夠分
可以點拎pr
唔該哂你 男朋友仲係香港 請問精算skill test requirement 之一係唔係要讀呢度既master?
非本科既意思係degree同nursing無關?

岩岩睇左一下,西澳既ECU同Curtin都有offer irrelevant degree holder黎讀master of nursing (grad entry)既課程會比較容易入。

八大既話,monash都有但係admission會有D麻煩:
A minimum of one six-credit-point unit of study in human anatomy/physiology or a related area from any recognised tertiary institution
or
The Monash Human Biology short course

11月後,一係配偶有英文有評估,一係就單身。一個無用既配偶最唔好。
感謝解答
11月後 單身係咪加10分?
如果配偶加分 係咪最少ilets 全6 先有5分?
咁既係單身申請會比較好?
Sport management過去讀書的話可以點做?另外想問下有老婆佢可唔可以一齊過去
考慮下讀master of social work? 可以帶配偶。
1 是的。
2 是的。
3 以計分黎講的話,是的。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞