澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
53 Like 9 Dislike
唔該哂
姐係都要留喺香港等grad cert
想快d開始申請
Hi 小弟準備緊申請 nsw 190
見到佢75 percentile 係11個月
係講緊min 65分嘅人定係avg?
如果65+5 依家要等幾耐倒…
同埋等eoi invitation 嘅時間係咪未計入去??
加油
Occupation?
巴打覆得好快
health
thanks
覆post呢D講緣分,同埋心情。

Be specific please,Health講緊咩。

仲有學歷年齡工作經驗各方面?

我連你有無資格申請NSW 190都唔知。
巴打你好
想問下Melbourne讀OT/PT/sports science bachelor移民難唔難?
而家呢三科邊樣最受歡迎同易搵工?
sorry working just now.
我係 allied health ie pt/ot/...
age 25-32
aus degree
做緊一年paid 煙腸
做完先有 ahpra full registration
所以今年應該唔計1 yr work exp
occupation 係 nsw 190 list
partner 都係
計埋應該65+5
OT > Physio >>>>Sports Science.
Paid intern 工作經驗可以計分。

70+5 機會唔細。
你唔係問reference咩?

工作經驗要cover 65% ANZSCO occupation tasks。
咁如果ot/pt嘅話
monash定la trope好啲
又或者有冇邊間建議(非melbourne都得)
小弟今年25
揸英國passport 會唔會易d?
有初級潛水牌 想係尼方面發展
但係做嗰陣未有full registration wo
同埋70+5 有無話大概幾耐到 (如果submit eoi 計), 無pr 好難揾工
Anyway thanks that's a relief
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞