澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
53 Like 9 Dislike
我要溝仔有無介紹
絲打據說會更容易
因為配額就快用完。
移民quota幾時(邊個月)會重新計過
1/7 新一個年度 right ?
巴打有無聽過人去考 ccl ? 63/90 係咪好難考 ?
梗係唔係啦 係所有 190 同 487 嘅 invitation in March
同埋我睇過 OET 都唔係易攞高分

d 答題模稜兩可 要揀 best fit 唔係咁易

PTE 有人話易 d 攞高分

巴打知唔知呢方面嘅資訊 ?
多謝由我巴仲係咁努力為大家解答問題
唉,我仲等緊AHPRA 出RN牌俾我。
身邊有朋友個半月就收email去澳洲。
已等了個半月了。希望可快啲ANMAC
然後11月前入申請…

BTW, 已報CCL, 希望幫補下
另外想問,PTE香港有無精讀班?
想試79+…
請問精神科RN容唔容易移民去澳洲
睇你同咩比?

職業本身同會計建築等比較會多辦法D。

但係都係要考英文/評估註冊/相關工作經驗/遞交申請等等,流程都一樣。
覆 post 某程度上都係逼自己做research同埋knowledge well-round D。

除左註冊仲有ANMAC既職業評估,可以遞埋唔使等註冊。

應該有既(全世界都有),但係具體邊間就唔清楚。
你又唔係health care professional唔好去考OET。

PTE據說比雅思好考D。

我仲要考英文既時候都未有PTE,所以唔清楚詳細。
據說無上佢地既課唔係咁容易考。
Yes。
Valuer: NSW 190/Tas/SA/NT。

QS: NSW 190+489/Tas/SA/NT。

具體要求你自己上番各自州擔保website睇啦。

就咁睇QS走NSW 489係最viable既選項。其他州既擔保申請都難申請。
老婆仔女係哂個邊
係個邊買埋樓

但係個老公係香港做野,一年先返去兩次,每次十日

is it strong tie to Australia?

有冇幫呢d做過RRV又成功? 通常批一年定五年
Yes, 1 year.
一年一年咁續? 定係批一次only?
出年grad accredited QS degree, 點apply先最大機會移民? 唔介意再讀master/去偏遠地區
依家係咪仲要上 bridging course ?

我見 anmac 話 accredit 緊香港
我係 healthcare 呀 但係我見佢 A 要有 90% 分數

但係做 sample paper 覺得佢 d 答題好模稜兩可
請問 nsw 190 d condition 可以喺邊度睇 ?

我上網搵到其他 state 但 nsw 好似睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞