澳洲移民 你問我答 (8)

1001 回覆
53 Like 9 Dislike
其實我諗到第一個都係Social Worker。Nursing/QS等理科好似你又唔太岩。
1.但係之前冇相關學歷都可以讀呢個master?
2.有冇話邊間u會好d
3.我係adelaide已經讀夠2年,係咪就算之後去左其他地方讀都有得加分?

唔該巴打
想係到再次多謝由我巴幫我解答左咁多問題
我現在已經批左amnac, 但我底分得60分,想190同489都申請,同時申請可唔可以唔同洲?定還是最好同一個洲?
同埋呢,我無任何aus既job offer, 洲擔保會唔會批?謝謝
但係鐘意澳洲氣候多啲
同埋陽光與海
年齡/背景/學歷/工作經驗/英文水平?
可以同時申請唔同既州既擔保,睇下邊個攞黎先就去馬邊個州。

假設你係254499: Registered Nurses nec,有D州唔使job offer都可以申請,例如NSW 190/489,VIC190,NT 190/489。

不過你只得60分既話,以依家既情況攞到190擔保既機會不大,489既可行性比較高。

我都係回答既過程中一直refresh番自己既knowledge,所以係 win-win。
最好係SA啦,畢業後搵到相關工作就可以留底。

https://students.flinders.edu.au/my-course/course-rules/postgrad/msw.html
https://study.unisa.edu.au/degrees/master-of-social-work

Flinders無相關學歷要求。UniSA估計都OK。

是的。
想請教下投資移民方面 打算投資係類似買樓買地咁
喺sydney的話容唔容易搞?
870 做sponsors, 除左要有澳洲PR 仲有咩要求?
有冇入息要求?
Before考慮過黎做咩投資生意,你應該先了解下自己是否符合188要求。

況且依家房產投資一般係做唔到轉PR既手續。
移民局網站咁岩down左,睇下呢個介紹:
https://www.seekvisa.com.au/sponsored-parent-870-visa/
留名
25歲 熱愛海洋 鐘意潛水
冇方向
Asso 環境科畢業 唔多讀到書
炒散 event 砌場
salon 做過兩年 識剪男人頭
女人頭未識剪 但係識電/負離子/染
英文都ok
宜家做緊地盤文職長工
BC就留係英國啦。
但係鐘意澳洲氣候多啲
同埋陽光與海
年齡/背景/學歷/工作經驗/英文水平?
25歲 熱愛海洋 鐘意潛水
冇方向
Asso 環境科畢業 唔多讀到書
炒散 event 砌場
salon 做過兩年 識剪男人頭
女人頭未識剪 但係識電/負離子/染
英文都ok
宜家做緊地盤文職長工

可以既話過黎讀個移民相關既bachelor啦。
巴打你好
我申請緊189 visa 已補交文件

想請問補交左良民證一般仲要等幾耐先批?已經過左6個禮拜所以好心急
試過打去澳洲移民局問佢地話收到但唔敢催
等多兩個禮拜,再無消息的話,試下send個email去問問,email address就係send request比你戈個。
Unimelb bachelor of science major CS 今年12月畢業,諗住走189,會讀PY,考CCL,IELTS aim 全8,讀完PY23歲,冇計錯應該會有75分
唔想去偏遠地區,唔想讀master by research/PHD,得75分係咪冇乜機
唔該巴打
我預期係你讀完PY即係1年後既189要100分。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞