其實大灣駒政治生涯已完(4)

1001 回覆
28 Like 19 Dislike
盧斯達同仇思達係評論者,仇思達甚至自詡監察添,咁個標準就唔同啦,應該兼顧背景同言行:

仇思達指控盧斯達係受聘於投左共既沈旭暉,咁盧斯達有冇發言維護沈旭暉?有冇維護建制或共產黨?

盧斯達指控仇思達係工程公司太子爺,而呢個工程係鑽探,政府基建工程係佢家族公司的命脈,只要政府黑名單佢公司,公司就死得。咁佢有冇維護、協助建制?例如打擊抗爭者,批評港獨算唔算?過去言行到底係反政府,定反所謂「同路人」居多?主要批評對眾係政府定社運人士?

呢d都係可以討論既方向,而唔係淨係從工程去考慮。
當日條友見林匡正提自己時講錯資料都瘋狂追殺
條友現在個反應真係值得關注
應該呢個大方向無錯
可能有d 緊要野miss左
呢個真,建制果邊成個人靶何君堯果d根本應該。。。
葉劉都算
大家早啲休息,聽朝就見到大灣駒柒事錄開新post
其實大灣駒政治生涯已完(5)
https://lih.kg/1127058

呢d野碌撚一脈相承
佢就係鐘意下面d人互相監視同向佢篤背脊
以前丐幫年代未咁宗教化個時碌撚私下同佢地講既野班友都會偷錄不過驚佢事後反口又話唔關自己事唔係用來做黑材料咁解姐
仇狗反而唔係咁驚
佢個格咁相處落一般人對佢點都有所防範
係碌撚d潛在信徒先難防
但係好老實講搞政治搞選舉就係要識販賣夢想
咁你先可以壯大
韓國瑜正正就係一個岀色既sales 另台灣人產生幻想先咁多人支持佢
知唔知俊和係咩公司?佢喺2014年做過啲咩上位?
講真好撚煩,又扮中立,而家講緊個生意關係點影響立場,我鬼撚知佢賺幾多錢,佢自己比人撚到都認咗啦
冇咩錯,佢自己認撚咗啦
靠反佔中同因為後生仔反政府而cut scholarship 上位
噚日聽返仇仔個條live

講啲嘢越撚越似邪教

成鳩日都話人哋想搞死佢個台

你要摺一早就摺啦
我覺得好無謂
講真大家日日屌仇思達
但佢就愈來愈多人聽
愈來愈盤滿缽滿

相反盧斯達楊逸朗就愈來愈霉同邊緣化
如果講爭取更多支持做大個餅
其實仇真係更勝多籌
咁政府野暫時我都相信依然係奉行緊假低者得既
呢個基本上過去咁多年差唔多唯一鐵律
就算大陸公司搶job都係鬥濺價之後先claim爆你
係咪有政治審查先有job就暫時未係既
不過做得呢d生意唔多唔小都會有d自我審查就真既
如果自己接食到既細野我相信都無問題既
係大野要拍人一齊投或者上面判落來既野你有呢d政治取態其他公司又真係未必會揾你埋班
其實最大問題係仇狗閃縮既態度同拉人落水先另人聯想到佢有利益衝突姐
大大方方直認係做政府野其實無咩問題
已經喪撚左,堂主篇文寫到明本身想息事寧人
只係仇狗覺得堂主要搞死毓民不斷咬至繼續反擊
反擊搞到兩派罵戰
權力愈高人愈多,被逼害既想法亦隨之而來
但是有部份前益友 ( 包括我 ) 因為睇唔過眼最近仇思達經常人身攻擊人格謀殺 ( 熱狗式網絡欺凌行為 ) 而不再支持他
新link
佢鐘意扮基層嗎
做大個餅去吸藍絲,搞到自己都立場有變唔反政府,咁仲傳到本身個理念咩?
仇思達在公司註冊處拓展區做註冊助理

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞