其實大灣駒政治生涯已完(4)

1001 回覆
28 Like 19 Dislike
唔少碌撚身邊既人都唔認同
不過都係個句,要歸邊時都係要收聲歸邊

打風流工
探土太子開直播會家空......

邊個搞鳩人先?
俾人反擊就話搞你
搞得人就要有被人搞既覺悟
我更唔明堂主幾時攪人扮工
點炒director,家族生意

係得政府覺得你做唔到野cut基建綜援
又屈人唔俾佢收錢
明明係自已之前吹大左,講到自已幾有風骨
台長篇文都串串地,周豎鋒都叫好聲好氣都要比佢屌,不過咁講,一間中小企員工玩集體辭職比我係老闆/管理層都會火遮眼,仲要係鍾意就走,唔洗任何通知期
碌撚真係國民黨餘毒上頭 竟然撐韓國瑜入中聯辦 明明大部分人都睇到有問題都要撐 真係老到short左
最應該屌barry ma,助紂為虐
一早講左要全面同MR碌撚開戰 不留餘地 碌撚條友已經走火入魔
熱狗課金正仆街,仇思達收錢係明買明賣,係要支援營運需要
一時又話人每月收4皮,班益友又想走去話盧無業廢青,點搞呀,無業廢青都月入4皮
既然為左搞個台搞到家空物淨,毀家紓難咁陰公,

不如去MR開咪啦,反正碌撚咁支持年青人,你又咁尊敬碌撚,個台又有晒架生係度,唔洗你洗錢買

仲有唔好講到自己開台斗零都冇,佢個台係YOUTUBE都有收入啦,唔係當初都唔會咁緊張屌柒人地偷你D片放上YOUTUBE啦
劉耀文(盧斯達)肯收手未?[1]批評你就話「批鬥」、「清算」你,唔夠講就去查冊搞我份工,極度卑賤。[2]2017年開始,劉耀文開始喺「方格子」寫垃圾文章散播愚昧,每年吸金港幣20萬(未計稿費),三年凡60萬,寫咗乜嘢論述?我搞直播就要蝕到家空物淨,不准賣嘢補貼[3],有工返又俾你話係「大茶飯」;你每月收課金、月薪、稿費、版稅,加起來超過港幣4萬元,你唔抵得乜嘢啫?[4]

1:你搞人先,人地搞你你叫人收手?
2:當日邊個查冊搞鳩達層樓,鳩達係仆街冚家鏟,但揭人陰私係你。今次你被人揭就唔准?咁係咪可以話你卑賤?
3:你自命清高同自己設限,唔係我地施加限制俾你
4:人地每月4萬,你2萬幾(自稱,未計你版稅、明信片),以你邏輯係邊個唔抵得邊個?

詞窮理屈都算,但理虧在先仲要大聲夾惡,歪理滿篇,對呢條冚家鏟網絡蛆蟲一定要拆雞棚
係你自己唔畀自己收錢咋
盧斯達不嬲揸筆搵食
不論政治都可以當睇下散文
同個專講是非,聲稱無錢就摺既垃圾livestream比
來來去去都係果幾招架啦,

吹自己好多人睇/LIKE,扮弱者,抹黑對方,話休台一段時間,

睇咁多次都睇到悶
字都未識寫,呼天搶地呀哥哥。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞