其實大灣駒政治生涯已完(4)

1001 回覆
28 Like 19 Dislike
高登就人社熱狗
連登就獨派
其他一反
就一撚定錯將你妖魔化
出左連登我真係想知現實獨派有幾多人支持
獨派現實搞集會囉
拿我支持搞集會嫁咪撚又話打沉獨派
其實盧思達從來有冇公開咁開名屌毓民?如果佢只係就住毓民既評論反駁唔明有乜問題?
好明顯有人就要特登攞住呢樣野黎spin到變左反毓民
同埋就算盧批評韓國瑜唔合理,點解又要屌埋港獨?又要分乜野急獨
似咪有人想借機會分化港獨派?
聽聞祖利安想做和事佬,不過他快 D 轉軚會好 D 否則又會俾毓民札棍
祖利安呢條友其實都忽忽地,有時打去仇狗度又唔知UP乜柒,講埋D神佛野俾仇狗屌叫佢唔好講
你估所有衰野係益狗4人幫隱瞞黃主席做咩
呢樣野只有大灣駒先至可以解答到你的問題

呢一集有聽,祖利安俾大灣駒屌完後就話以後唔會再 phone in 俾大灣駒
大灣駒批評祖利安phone in講神講佛
佢講多傑雄登果啲仇狗講:總之就係邪教啦
雖然祖利安果陣唔知up乜春講咁耐都唔入戲肉
你快D走我頂住
大灣駒ON99加鹽加醋分化
呢到d人又非黑即白分化
咁多年D手法都係咁
班細嘅做D嘢唔啱佢心水就𨳒人,佢通常唔係𨳒最勁個位,同時又有D外圍組織有第一手資料瘋狂插人
攪到人地反佢面佢就出嚟鬧人,呢個時間就計數,一係掃人出去,唔夠人疊馬就拉隊走
大灣區只係想借佢反熱狗
點知祖利安真心講宗教
聽吓啤利,碌撚係佢朋友佢要撐,但字裏行間都講咗點解件事明明係靜咗落嚟又俾人炒番起
其實又係中番自己回力標,話班細唔俾人話得,其實碌撚咪又唔俾人話得
你次次揾外圍組織出口之嗎
事緣
22/3 韓國瑜訪港入中聯辦
22/3 仇思達facebook出status批評韓國瑜
25/3 毓民於毓民踩場發表對韓國瑜訪港入中聯辦首次表達其看法
30/3 盧斯達撰文 韓國瑜與談韓「資格論」,批評韓國瑜入中聯辦如同當年民主黨入中聯辦
4/4 毓民於毓民踩場批評部分本土派港獨派沒資格屌韓國瑜
13/4 盧斯達再撰文 歷史悠久的失敗主義藉口:中國軍隊駐在香港,意有所指指出黃毓民於4/4批評「本土派沒有論述」
13/4 仇思達指摘有人想將其妖魔化做「泛民」
14/4 仇思達指摘有人寫文章「指韓罵毓」,或者將失敗情緒發洩於其身上
14/4 仇思達於video live指摘有人妖魔化神駒係「泛民」,並嚴正駁斥。
15/4 仇思達上載14/4 video live至其「本土台」YouTube Channel,標題道出批評其者為盧斯達
18/4 13:13 仇思達指摘有人背後煽動朋黨造反,寫文章放毒,策反祖師爺追隨者,最終目的架空祖師爺,搶奪話語權
18/4 23:30 仇思達於video live公開盧斯達及其他人Facebook對話,指摘盧斯達反黃毓民骨,正式與盧斯達決裂
19/4 - 23/4 仇思達繼續挑剔盧斯達,包括指摘及挖苦其「剽竊」、寫錯字,有恩不報等。盧斯達沒有公開回應。然而網上掀起各種罵戰
23/4 Joe Yeung、盧斯達、一名蠔涌義士反擊仇思達,揭露其為工程公司負責人,指責其打擊港獨派士氣、恃強凌弱、熱狗化等。惟最後Joe Yeung 對黃毓民說「施恩莫望報」備受對方評擊
23/4 黃毓民稱自己對Joe Yeung入獄時伸出援手乃義舉,不算施恩亦不求報恩,但對Joe Yeung回應大為失望。仇思達5分鐘後緊隨黃毓民斥責Joe Yeung忘恩負義
24/4 仇思達就23/4三人指控怒屌。其間多次提及收聽數字
24/4 周竪峰、無妄齋辭去myradio主持一職
25/4 Myradio台長梁錦於癲狗日報發表文章,題為「含血噴人 栽賘嫁禍 港獨青年人格墮落 MYRADIO恥與為伍」

若有闕漏請自行加上

PS,打錯左台長個名,自膠一打
聽得出佢都明碌撚個邊都有問題
但佢始終要歸邊
btw果日聽踩場毓民係度屌叫人唔好淨係留意黃心穎,POST黃心穎D新聞係個GROUP度,好似有屌埋啤梨
不過之後又幫台長兜話佢只係從時事角度出發去寫文講呢單安心戀,如果佢寫巴黎聖母院實無人睇,其實有時真係唔係好明佢地D logic
講完唔知咩事 又要繼續comment 捉埋啲隻言片語係度屌班後生唔識做人
姐係邊個唔幫手咬就犬決
有幾多人真係有聽2邊嘅直播內容?大灣駒根本就係逐句分開再spin,一直喺度講急獨急獨,話佢間有限公司同佢言行有利益衝突,就同益友一齊唱雙簧,「老師嗰啲職業都係收共產黨錢啦」,「試圖」合理化自己可以收共產黨錢
扯貓尾玩膠去轉移視線不正面回應問題係大灣駒慣用的技倆

呢招我一早反駁左

重點係工種會否因唔親共比人踢走

撈中銀香港,公務員,社工都係拿中資或政府錢,但黃絲都撈得
但事實層面我當大家唔知咩叫探土,有無探土公司/基建公司老頂反共
去到尾又係要撐自己友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞