其實大灣駒政治生涯已完(4)

1001 回覆
28 Like 19 Dislike
其實佢都係針住呢點放大來入佢姐
內容次要主要都係碌撚唔like佢地上d100
就算無提仇狗佢一樣揾其他野放大來屌
其實林匡正蠢左跟本唔洗打上去比佢撚狗
反正最後都係要姜哥岀聲佢先算數收口

癡撚線
咁算唔算眼紅?
不如唔好叫本土台啦 叫毓民台,或是叫清算台仲好
咁係佢睇到仇狗個狗樣而加應該暗爽既
之前屌到佢咁痕而加又要為左踩低盧思達去讚番佢成個狗樣岀哂來
<黃毓民死攬韓國瑜系列~屌港獨屌盧斯達>

人地唔認同韓國瑜入中聯辦,
黃毓民又可以拉到去恩惠論,
之後好明顯又會玩埋反骨論
其實次次都用呢招厭唔厭,玩足幾十年

每次人地同佢有唔同意見,
就將人打成為反骨,忘恩負義
用 "恩惠論" 綑綁人地立場意見
因為佢知道小農DNA既豬豬好buy呢套
小恩小惠高於大是大非

一直以來用 "照顧後輩" 黎包裝自己藏污納垢
幾智障垃圾都冇問題,只要係聽自己話
要盲忠愚忠fans,多過明辨是非既隊友支持者
只要你有唔同意見,佢就立刻提升到敵我立場
一頂 "恩惠反骨論" 既帽子,由頭扣到落你腳趾尾

唔會再同你講最原先既討論,
會不斷扣你反骨,將大家拖離根本議題
將理性討論轉化為中國式既八婆恩怨

所以大家永遠唔會記得佢所謂既反骨仔,
係邊個 "議題" 上開始反佢骨,
因為佢每次都會跳離討論,用恩怨去蓋過議題

要對付呢類垃圾老人渣
最緊要係唔好俾佢地埋堆,亦唔好埋佢地堆
等佢地冇得玩恩惠反骨論

佢地只係早出世過我地,生於香港黃金年代,
資源較多,但唔代表人格高尚
仇狗成日係度spin 又唔敢駁
真係好仆街

香港第一恩公
我都飛到聽
碌撚講吓歷史當故仔聽就ok嘅, 鬧鬧吓又入民主黨真係悶
其實個timeline應該由盧斯達上D100開始,韓國瑜事件只係毓民公開郁鳩佢既導火線
後尾搞搞下仲拉埋其他港獨派落水
要旗幟鮮明地反對港獨(青年)
原本僅限於文字理論韓國瑜只係好少事,
而家就加深左兩班人既矛盾到指責對方人格卑劣

睇番個timeline,堂主寫文係批韓,不點名批評黃毓民兩套準則,直至私chat圖至知道個不滿去到咁,但堂主私chat不滿咪又源於寫文理論卻得唔到正面反駁而產生。

Joe yeung三人果晚係反仇狗為主。評myradio係講果陣唔喺果邊做既原因而拋出黎。毓民都係最後提到,大家就執住施恩莫望報黎屌鬼

張翼齋主因為三人而唔再做主持,寫到大大方方,就拉埋佢哋落水話埋佢哋道德墮落

第二段就落哂前設話堂主一定係搗亂。除非Joe Yeung要提早報備,否則唔會有人知講乜。就算事前知,咁同以前講既「唔先問主持開台內容」又係兩回事黎,係講一套做一套。

第三段回應三人指控myradio言論審查,根本冇直接澄清,本來係yes or no question變左拉落何志光果度。連yes or no都唔直接答,開頭落乜嘢事實是?

第四段直頭無視兩篇文章,用堂主私chat回應,個不滿咪就係唔理論而叫人讀多啲書而產生囉。有理論又唔直接駁而訴諸權威,有不滿就指責人格卑劣,真係唔知邊個雙贏。

「國民黨俱樂部」唔係睇你請果個人上黎咩意識形態,咁請曾鈺成唔通可以講得成「共產黨俱樂部」、請嫻姨姨就係「工聯會俱樂部」?顯然講唔通。「XXX俱樂部」係坊間睇完你哋啲節目對你哋既觀感到底係咪一面倒,而唔係請幾多人請幾多次上去。

跟住又係非藍即綠反藍即綠論調,寄託民進黨打敗國民黨,估唔到呢啲邏輯謬誤會台長一篇文章發生兩次,comment韓國瑜同有冇票投係兩碼子事,不能混淆

至於最後兩段,都係因為佢哋企左myradio對面的感受,唔評論
thx
呀台長根本冇十足把握去反駁反韓國瑜既論點,一時太低莊去用無意思既「資格論」去推陳兩樣嘢。坦白講係盲撐教主,睇返當日佢個轉變就知

有一點想講,當初「食熱狗論」喺個私group爆出來,仇狗有和應,今次堂主咁樣係重演當日既事,仇狗冇資格話人陰佢。
因為我覺得台長都應該唔認同韓國瑜入中聯辦...
果陣聽踩場台長幾隱瞞講左2句俾毓民stop左佢就唔敢再提
其實嘈有咩意思?
盧定大灣駒嘈交贏左
對政治一啲幫助都無
其實我一直都覺得碌撚依個真係搞屎棍一名
去到邊就搞分裂到邊
追完文
其實睇完我都係覺得觀點與角度姐...
賣明信片:
仇:你眼紅,堂主傻粉
話堂主收16000:
仇:大茶飯

要講幾撚多次唔關收錢問題,係你開宗明義清高咁話自己唔收錢,無錢摺撚左個台都唔要錢,個問題係對自己同他人雙重標準,屌完人自己反而做番,不如搵左堂主有冇跟你講同一番話先。

呢一點講咁多日都唔撚明,真係懷疑佢係咪唔識睇中文

One more thing: 堂主有冇好似上星期咁第一時間話你眼紅
性格缺憾
由90年代已經係咁
堂主d文垃圾極都叫整合左個獨派視角出黎,你條仆街d所謂論述原來係執泛民口水尾u no gun
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞