其實大灣駒政治生涯已完(4)

1001 回覆
28 Like 19 Dislike
尋日聽神駒有個廢老益友好不屑咁串Joe Yeung 話監躉唔使叫名就咁講個老num就得,想八下個XX東係咪都坐過監?
咁你又吹大左
堂主做節目其實一般般
就快1001
你搵商台個d比就緊係無得比,i mean my台入面
對比法國佬,天天天藍班關愛座起碼算好
呢d唔講住
其實第一大害係大灣駒
我怕班人spin走
仇思達大鬧港獨派倡議取消香港關係法

https://m.youtube.com/watch?v=LPsC9teL8_Q#dialog
講起mtr隧道工程,最大既外判商係俊和,工人科文就用合和,因為隧道要經常搞磨滑路軌,清潔天線既塵/換樽,同埋換路軌,而多數車同技術員係mtr自己人做,只有科文同姑爺先用外判,因為係定期保養係還返比mtr把關已經交左貨

全權比外判做埋既隧道多數係起新野新線,沙中高鐵等等

當然呢個只係少少分享既科普,我自己都唔熟好深入既野,“估計”仇生間公司反而先係二判,係俊和之類較大的公司再判生意分餅仔比佢做,因為呢個行業好難盡收天下各工序專業技工,多數係拉雜成軍有鑽探成份既工序判比佢做,再一次講明係少少分享同科普,唔係專業亦唔清楚佢既背景係紅定黃,廢事大家係咁比人話係盲毛渣住關鍵字“港鐵,鑽探,director"就玩重組句子
有料就爆啦
其實好撚核突,一離巢就即時否定哂佢以前既野,自我推翻,文筆係唔會變,只有立場變,唔代表文筆變小學生
其實要得鑽探基乎都係大型工程?而大型工程又多數都係政府job?
just a question
新聞的野一次過出就有疲勞好容易玩完炒唔起
apple就係最玩得精的報紙

你唔見呢幾日一稍回落就又有新料咩

大把仙人指路
以前直播又話自己打工仔交稅在職貧窮,
踢爆咗又講到自己掛個名逗得兩萬幾

叫得有限公司director,本身就係資方,大把個人開支可以claim落公司度,明明可以出大糧都可以cut細份交少啲薪俸稅,甚至自己唔出糧比自己都仲得,已經唔可以同打工仔,例如公墓員比。

理得你第幾多判,接到邊啲公營工程做,堂主講嘅係大灣駒自中回力鏢,又講過支持唔到就摺台,到搞完視像化後狂sell明信片,言論趨向攻擊反港獨背後嘅潛在利益關係。

入則,政府approve之後投標,不過多數都係同步成日有修改,中標既公司自己死掂佢(即係分餅仔比下面), 之後比mtr驗收, 我要直認我只識表面果浸,唔係咩專業人士,未必係答到你想知既野
巴打好理性
劉耀文班人都係想話仇同wym收共產黨錢姐
又無實質證據 同黃洋達一樣咁反骨
好懷念﹐有時個半鐘一條友做都好聽
碌撚射馬
堡主睇路
大灣駒真係好淒涼,自以為泊到好碼頭

恩公又好似上次玩9馬榆生自己閃人先
法國佬近乎個個星期phone in,又拍膊頭扮朋友 又係唔幫手

jojowu, 興旺陳又係有事閃人,平時就係自閉grp靠做傍友作威作福
痰罐東???
天地友政氣條粉腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞