其實大灣駒政治生涯已完(4)

1001 回覆
28 Like 19 Dislike
睇台長篇文啦,咩寄託民進黨打贏國民黨同資格論同連登益友打手有咩分別
節錄講民進黨果段(我得承認,在目前網上的氣氛,期望理性討論是緣木求魚,我亦不會幻想可以説服任何人。不過,我要指出一點,把將你們的所謂「港獨」希望寄託於民進黨永續執政是不設實際的。當然,你們可以大力鞭撻韓國瑜,郭台銘及國民黨,但臺灣由誰人誰黨執政,只取決於臺灣選民,而不是你們是否認為誰人投共,誰人通匪。至於以為慿你們在香港的網上謾罵,「出口轉內銷」為民進黨所用,打敗國民黨,甚至「消㓕在香港的國民黨爪牙」,那只會令所謂「港獨」淪為笑柄。
台長文就算啦
表態文黎
屌韓就一定係綠營, 原來台灣得2個政治立場,引用神駒講法 搞2元對立分化群眾。
青山走犯
大灣駒真係好仆街
黃先生自己也說,自己跟國民黨關係匪淺,所以我怎會認為黃先生只是出席酒會飯局的程度?我只能說網絡時代,聽信截圖的捕風捉影很容易張冠李戴,梁先生也好說是一個網媒的主編,應該跟上時代,PM群的前文後理是割裂的,上一個人說的話和下一個人通常是無關的;做傳媒也應該「核查消息來源」。

入到盡
就算綠營本身都唔係一個路線統一既黨(最簡單,蔡英文同賴清德已經代表住左翼進步路線同(泛)獨派路線), 話人港獨派所以一定撐綠營根本就係老屈
仲有仇思達口中嘅「急獨派」。想知邊d人先係「慢獨派」
大灣駒呢條二世祖不嬲唔睇書只儲證書
嘴尖皮厚腹中空 頭重腳輕根底淺
唔講件事
成個連登獨派一定係綠營
台灣係有五種獨的討論
急獨, 緩獨,,暗獨, 台獨,獨台

但係香港屌人係急獨派完全係ON99,從來無呢種分法
大灣駒作既
堂主多產,文筆唔差,我課金支持tim.
獨派成日比人笑無論述,有堂主頂住。
邊個對錯,根本黑白分明,節目"言論審查"事關言論自由係大是大非,係有公共性,而"施恩莫望報","反骨"咪只係停留係雙方人恩怨(私怨)既層次囉

難怪最後詞窮理屈,唯有訴諸恩情論,同恥笑對方搞唔成港獨,

套用返一句某人既口頭禪"抹黑別人還自己清白"
果班益膠仲周圍叫人急獨派

大灣駒唔認真睇書亂拋書包
細的半文盲柒左都唔知
論述又未到,對我黎講論述個嚴謹程度高好多(例如KK 最推崇個本香港獨立論)

但堂主既文可貴在於示範左點樣用一個獨派既角度去睇日常既時事,長遠係建立到一個有系統既獨派世界觀
理論核彈
秒殺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞