[Mac撚] 用家/買機集中討論(28) iMac新出都唔放T2係咩玩法

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
27"imac有無得換個底座但唔用掛牆? 張電腦枱唔夠高放唔入
咁點解唔買21.5算
想請教各位巴打,我啱啱買咗個藍牙keyboard,唔係原廠嗰個,但個隔一段時間就會自動斷線,要撳一個個keyboard先會連返,想問下有冇得令佢長期連住?定係呢個係藍牙死症?
想請教各位巴打,我啱啱買咗個藍牙keyboard,唔係原廠嗰個,但佢隔一段時間就會自動斷線,要撳一下個keyboard先會連返,想問下有冇得令佢長期連住?定係呢個係藍牙死症?
用開27番唔到轉頭
買過張枱算啦

利申:訂左27“,煩緊買枱
想問今代有冇保留SATA接口?如果轉左ssd又想遲下拆開佢再加既話
MacBook Air 13 inch2015 係咪算舊?
舊機升係咪怕會lag? Thanks!!
咁換個張枱 香港土地問題都冇計
屌佢老母 mbp 2018 開BLUESTACK 已經熱過火屎
淨係普通執相係咪最平部air?
新手入坑 27" iMac, 想問下 Adobe AI 點樣可以好似 windows 咁用 mouse 滾輪上下捲動畫面?
幾時出mbp2019?
Intel U 都未出
等多半年
雜廠係咁
想換部mbp, 依家換定係等6月好
唔急用就等啦
希望新keyboard冇咁on9
想買27吋新imac,主要都係睇下youtube 動畫 家用文書咁,有冇邊個spec 推介
底配轉256GB SSD囉,咩要求都無都已經好勁
就算正廠都會咁,多數有個time out時間,我隻Magic KB2隔一日無掂過都要wake一wake
想要即時反應既KB要用行radio frequency既無線KB,或者插線
用mouse的話係同Windows一模一樣,mouse個轆捲上下,shift+轆捲左右
用trackpad的話係兩隻手指拖住黎pan,360度
買VESA版iMac就唔會有腳,不過你如果唔裝mon臂上牆,就要搵/DIY一個矮身既腳,部野個底最好唔好貼實枱面因為底部有抽風口
我唔知你張電腦枱有咩咁把炮一定要用,一定要fit部27" iMac的話換枱可能易搞好多
舊到MBP2012都仲支援同埋行得ok順
Mojave一出嗰時係好伏,衣家可以叫穩定左可以接受,普通用家上囉無咩問題
(專業用家多數特登10.12.6止步,或者10.11)
仲有,佢HDD同Fusion Drive config要擺HDD就當然用SATA bay
如果你買淨SSD版,個bay會空左同埋欠一兩條線,要淘寶(好似一條係SATA to 底板port,另一條係溫度sensor)
唔該哂,我其實唔係好識d spec
仲想問埋 第八同九代粒U 分別大唔大?expect 用幾年以上係咪升埋第九代U 好d
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞