[Mac撚] 用家/買機集中討論(28) iMac新出都唔放T2係咩玩法

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想換MacBook pro
如果唔急等唔等埋下次發佈會先
你都話唔急咪等下
用左咁耐是咪覺得輕如無物好爽?
有冇野投訴
仲以為已經有啲料流出今年會唔會有新MacBook
咁等下啦
拎去 apple 換下殻同 keyboard 先
最近換咗個新router
macbook pro 唔插芒唔插電
Wi-Fi有280+Mbps
但插mon插電個Wi-Fi慢到得 20幾Mbps
慢咗成十倍 睇個CPU usage都係好低
temp熱咗 5-10度 因為合埋插mon
點解會差咁遠
Macbook Pro touch bar late 2017
點解成日個mon都有殘影
要click一click先會走
睇YouTuber測試
假設新imac加入T2 會多方面超越imac pro
因為t2對視訊編碼轉檔有加乘
唯一投訴,比較慢
出唔到4K, 60fps
其他接近perfect
再問:
我應該買現時嘅Macbook/ Air/ Pro,定應該等下一代?
要等,幾時先有新嘅form factor出現?
mac mini late 2018
插2k + 4k mon 閒置5x-6x度
coding + 行vm個陣 可以去到110度 同有機會突然熄機

如果我轉用egpu會否減低cpu使用程度
LG 兩隻Mon 賣晒係咪唔會再賣,
我見21" 已經停售
我都想問咁攪法係咪會出新mon
如果macbook 有2個 thunderbolt 3 同埋個好既keyboard既話我都想屌 出門旅行用一流
31.6" mini led
Cut 埋個3.5mm 佢點睇
呢個我又唔係好介意 已經好多年冇用有線耳機
我都keep住追左好耐post
次次都會見到d無營養嘅留言
其實要幾大嘅自卑感先會搞到要上連登"恥笑"其他人拎優越感?
我真係睇唔透
如果成個行業由3.5轉type c耳機
問題其實不大嘅
當然我講如果啦
嗰條友係咁
無視佢就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞