[Mac撚] 用家/買機集中討論(28) iMac新出都唔放T2係咩玩法

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
不過人地做文書野主打的話個KB會好緊要,MBA2017仲係用緊舊chiclet好perfect的
2018 MBA就已經用butterfly,而iPad Pro Smart KB/Folio係全包膠型
7月出,好似11月有部份spec開始有翻新
https://www.apple.com/hk/support/products/mac.html
check到唔係人為損壞的話應該要包任何零件

電係80%:
保障服務僅限於 Mac 及其原裝配件 (i) 出現材質或組裝瑕疵,(ii) 電池蓄電量低於原有的 80%
最大分別係個windows/start掣變做Apple/command掣
插普通Windows KB落Mac可以用,macOS會問你/同你test你exactly用緊邊種layout之後會自動map啱掣
巴打認真想收機?
我都唔知部2013 mbpr仲值幾錢
上肥花睇
執屋搵到部Mac mini 2012 仲有無生存價值
拎黎駁電視睇下netfilx會唔會好疾
睇你係i5版雙核定係i7版四核,好大分別
不過就算i5都因為可以插兩隻SATA同換RAM所以可以平價續命
粒iGPU好廢,不過個HDMI得1080,出普通24-30fps既片應該可以
Thx巴打 淨駁電視睇片睇youtube值唔值幫佢換粒ssd
定係hdd都夠做?我有部mbp13 2010換左ssd比屋企人用都幾滿意
不過依部野要換ssd都要花少少心機 ram我諗應該塞佢2+4都夠掛
如果係512/1TB SSD 既discrete graphics MacBook Pro 2015而且冇野壞/defect既話我認真收
希望冇人同我搶
refurb store 間中都會有
Thx巴打!已經訂左最低階imac升做512gb ssd
有緊Macbook 12" Early 2015。
用左4年,想換電腦。我應該買現時嘅Macbook/ Air/ Pro,定應該等下一代?
要等,幾時先有新嘅form factor出現?
Mac air拎左去tso整是否傻仔左?
本身係咁閃屏,用左咩方法都搞唔到
上到去先知要先收$600檢查費,想問拎去apple整既話係咪唔洗檢查費?
利伸過左保養
過左梗係要啦
無免費午餐
上網睇話可以免費check架唔係咩
同埋就算收係咪唔洗600咁貴
二手MBP 2015 15" 512gb 外顯
市價大概幾多?
我上個月見到部dGPU+1TB放唔知8900定9800俾人半日秒左
512GB多數係iGPU版,好少見dGPU
整miniLED panel既廠都未撚出到laptop panel...
而傳Apple會出既31.5" 6K仲要未係完全miniLED,只係扮
另外唔應該集中講隻mon而係成條line咁睇,Acer兩部workstation desktop同埋17" laptop都係Apple將會出不過拖好耐都未出既野,而人地六月ship得
design house同細studio team會好認真考慮呢種產品組合
上兩個月見到有部1TB 9000 又係半日冇左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞