[Mac撚] 用家/買機集中討論(28) iMac新出都唔放T2係咩玩法

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
adapter可以去美森search Sintech

另,970pro個R/W你部機用唔盡 個人覺得揀隻慳電啲既仲好

利申:2014 15” 用過
唔該巴打
咁我想知其實我部機條SSD係行近咩速?同埋個slot最大支援幾多速?
另外有冇邊隻SSD你推薦

螢幕頂有條黑bar閃下閃下,係咩事?
想問mac mini i3 同埋I5 個跑分差距大唔大?
諗緊究竟買邊個好
唔撚係掛 換左一年幾咋喎
普通 上網 睇片 文書
有冇人知除咗豐澤之外邊度仲可以做到24個月分期?
但係要比利息
https://www.youtube.com/watch?v=947op8yKJRY
LTT前幾日出片解釋點解Macs比起「同spec」會慢咁多,同埋蘋狗響設計上既選擇等等,我覺得算幾中肯
(不過其實佢之前係有讚iMac 2019)
應該係中左T2 chip既Kernel Panic問題
如果部野再成日咁樣reboot,之後又係出report寫「Bridge OS」,可以拎番俾Apple整/換
個youtuber講得幾好
重點係: 唔駛買Macbook Pro
如果無需要拎出街,係咪唔建議買mbp 呢?
用緊mac mini 2012 想升級,平時上下網/Netflix ,文書,photos 用多
唔拎出街iMac抵玩好多
但係要放多個mon 比ps4, 所以諗諗下都係升mini 2018
想問下MacBook 叉住電再插線幫電話叉電嗰陣 俾電話嘅電係咪都係macbook隻牛俾佢
同埋通常幾耐先收到code架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞