[Mac撚] 用家/買機集中討論(28) iMac新出都唔放T2係咩玩法

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想問19號係豐澤買左2018 mac book pro, 有無得拎去apple 換新mac book pro?
個個都話唔好買,你仲貪人哋小便宜就去買,係人都知豐澤做緊清貨,又有折扣有送mouse
13吋無9代U係乜玩法?
其實我係買部vaio, 但發生左d 問題, 所以先換mac book pro
仲係14nm
四年保養 我其實OK
2016 macbook pro mon 又 4 年 keyboard 又 4年 換又係連其他零件同外殼換 真係最大贏家
但當年買嘅時候硬食好多仲未齊全嘅生態
咩都要撞/試
其實都係成本
等ARM CPU
屌打i9
今年咁早update
想問有冇人成日用excel?
我開個excel file得幾千行,有少少唔複雜嘅formula, 都窒下窒下,尤其係filter嗰陣簡直想死,click一下要等一秒先郁
我部陳年windows機都冇乜窒
係mac office本身咁廢定係有setting可以改善呢
你用邊部macbook
2018 mbp 15”
same spec
唔好推咁快 完全off guard搞唔切新post
有新update自然推快d
我用緊2018
下次換機起碼2021年
到時MacBook唔知會變成點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞