低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

Over3/實尺

新樓管理費郁吓都5蚊起錶,去日本都唔止,仲可以買隻錶返嚟

依家住緊果度會所得泳池,網球場同公園仔
管理費都要$2/實呎

補地價居屋乜都冇,都要1.2左右,私樓2蚊OK啦,上個post有巴打住大埔,乜都冇2.5/2.7,慳返嚟嘅去到泰國

新屯中實用面積計的話1.2/呎

不過依家新屯中開價400萬內既盤好似都無了

屯門黎講有得揀都係揀瓏門

講30萬價? 有冇睇睇銀行估價,如果佢開價同銀行估價,近期同類單位成交價差唔多,攪乜都冇用,除非業主short咗,一就兇宅

我就係見同銀行估價差唔多

開價同估價差唔多你仲諗住可以鋤30萬?

三個月前 兩萬都唔制 痴撚線

咁撚惡

而家業主主導市場
新手買樓,目標果間4200000,想講到3900000,開票俾AA叫佢講價,可以咁做?

講30萬價? 有冇睇睇銀行估價,如果佢開價同銀行估價,近期同類單位成交價差唔多,攪乜都冇用,除非業主short咗,一就兇宅

試下囉, 個AA俾人cut 線又唔係買家俾人cut AA要收錢就預左會俾人屌嫁啦

咁撚惡

2012年之後減少少好多時都係要意頭,我住呢度原業主一蚊冇減,開咗口叫aa講價嘅唔使問,大蝕讓嗰啲好少細價樓,通常二千萬外
新手買樓,目標果間4200000,想講到3900000,開票俾AA叫佢講價,可以咁做?

試下囉, 個AA俾人cut 線又唔係買家俾人cut AA要收錢就預左會俾人屌嫁啦

agree
鋤到幾多得幾多

巴打你裝修搞成點?

咁就係

Over3/實尺

新樓管理費郁吓都5蚊起錶,去日本都唔止,仲可以買隻錶返嚟

依家住緊果度會所得泳池,網球場同公園仔
管理費都要$2/實呎

補地價居屋乜都冇,都要1.2左右,私樓2蚊OK啦,上個post有巴打住大埔,乜都冇2.5/2.7,慳返嚟嘅去到泰國

住係屯門既 有幾多會揀瓏門黎上車
瓏門宜家都好似仲有好多吉左等放租

未呀唔使亂

依家物色緊?

十月開始睇
到依家都未睇啱

十月開始睇即係望住個價一路上

巴打你裝修搞成點?

hi鄰居
依家裝緊d廚廁櫃
估計最快都要2月中/尾先搞得掂

係?舊年我未收樓已有韓國佬公司嚟租,出埋價,我哋懶得攪先冇理佢

未呀唔使亂

依家物色緊?

十月開始睇
到依家都未睇啱

我9月開始睇都越望越灰

要睇最近成交係咪同銀行估價貼近
如果貼近既我諗最多都係鋤多十萬
淨返果d去鋤AA份佣啦

要睇最近成交係咪同銀行估價貼近
如果貼近既我諗最多都係鋤多十萬
淨返果d去鋤AA份佣啦

鋤2-3% 都可以,鋤8-10% 真心覺得間樓可能有手尾跟

呢度好似幾多屯元天巴打

十月開始睇
到依家都未睇啱

我9月開始睇都越望越灰

其實辣招前都少盤但AA會隔幾日問下你,依家AA自己都灰埋盤都無

呢度好似幾多屯元天巴打

呢幾年上車好多都去大西北,住慣咗又冇乜嘢

呢度好似幾多屯元天巴打

係?舊年我未收樓已有韓國佬公司嚟租,出埋價,我哋懶得攪先冇理佢

叫得上車 點會放租?
我意思係第一次置業自住 點會揀瓏門
唔係踩瓏門 巴打唔洗咁敏感

二手樓都ok?
600萬樓下有無d市區近地鐵站又550呎既單位(except 鑽石山以東同長沙灣以西嘅站, even 沙田都ok)
我諗應該都無

康田苑

6M 550呎得居屋有機

九龍東黎講,康田苑算唔錯,係正地鐵站口,民生野都有齊曬
想問搵25k左右 老母搵平均80k但冇入息證明 係咪冇得做擔保 佢名有間居屋 不過未補地價
現金約百5萬左右 係咪最多買4m左右既樓
屯門已知賣燈飾嘅舖喺晒街市附近,聯X賣錶嘅前一條街見到有,不過應該元朗旺角會平啲,千其唔好買座地企燈,阻地方又冇用,喺宜家買咗支平嘢用咗一年唔夠送埋比垃圾婆

巴打你裝修搞成點?

hi鄰居
依家裝緊d廚廁櫃
估計最快都要2月中/尾先搞得掂

樓下巴士站挖地整水管 愈搞愈耐
愈搞愈挖得大塊地 本身話11月完工
好似係法團話要搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞