低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
樓價可升可跌,投資涉及風險,往後討論不成為買賣樓宇依據,純粹個人意見

網上按揭壓力測試

mreferral.com/affordability-calculator.html

網上銀行估價

匯豐 hsbc.com.hk/personal/mortgages/property-valuation-tool.html

恆生 bank.hangseng.com/1/2/chi/e-valuation/keyword-search

渣打 sc.com/hk/zh/borrow/mortgage-search-for-properties.html

中銀香港 bochk.com/tc/mortgage/tools/freevaluation.html

留意網上估價與實地銀行會有出入

按揭成數及條例 centamortgage.com/icms/template-tc.aspx?series=667&article=42803&para1=2
空宅查詢 property.hk/unlucky.php

有關傢私買賣

furniture.28hse.com

ikea.com/hk/zh

innshops.com

另外上強國訂做購買可以平啲

裝修類

guanre.com 香港裝修黃

decocare.com 裝修網

hkdecoman.com/jsp/main.jsp 裝修佬

以上只為參考,並非推薦
To 容巴
你有冇諗住還先
供樓加還錢 可能好吃力

計過,仲應付到

有得借一定借, 你慳果少少到時後悔 如果佢唔等錢洗緊係借左先

同意,廿萬分廿年都係一萬一年。真係鐘意既又有人幫到手,唔好差廿萬而後悔
To 容巴
你有冇諗住還先
供樓加還錢 可能好吃力

計過,仲應付到

有得借一定借, 你慳果少少到時後悔 如果佢唔等錢洗緊係借左先

同意,廿萬分廿年都係一萬一年。真係鐘意既又有人幫到手,唔好差廿萬而後悔

上呀
留名
奧神業主會
in 奧仔 we trust
高調奧囝討論 (五)
留名
To 容巴
你有冇諗住還先
供樓加還錢 可能好吃力

計過,仲應付到

上呀

謝巴打們
今日係公司拎左薪金證明,等埋未來老婆返黎就搞預批
高調奧囝討論 (五)

奧神仲未入來留下腳毛
留名
奧神啲論調似足橙色論壇啲帖
遲買平幾球呀喂
有無巴打知道需唔需要為簽臨約到收匙之間既時間買火險?
有無巴打知道需唔需要為簽臨約到收匙之間既時間買火險?

我冇
以我所知 成交日先真正轉手
遲買平幾球呀喂

果個係租樓日日賺
聞菜山宣傳脫歐正式啟動
遲買平幾球呀喂

果個係租樓日日賺

樓市最後煙花
認真講 政府辣招令依家個市仲衰
少成交海鮮價
暫時乾升個案多 但跌起上黎會好得人驚
真係好做唔做 搞搞震
仲打晒飛機話政策收效
少成交海鮮價
真係好做唔做 搞搞震
仲打晒飛機話政策收效

究竟佢地睇咩指標覺得收效呢
個個新盤都清晒,二手又日日新高
咁快到五
少成交海鮮價
真係好做唔做 搞搞震
仲打晒飛機話政策收效

究竟佢地睇咩指標覺得收效呢
個個新盤都清晒,二手又日日新高

正苦9up 既姐
辣招咪令所以人轉去買一手樓,變相益左發展商
【信報財經新聞】新世界(00017)牽頭發展的荃灣柏傲灣今天錄得逾4000人參觀,暫收逾4500票,超購逾10倍。

To 容巴
你有冇諗住還先
供樓加還錢 可能好吃力

計過,仲應付到

上呀

謝巴打們
今日係公司拎左薪金證明,等埋未來老婆返黎就搞預批

今日渣打text 我話出左prelim results, 個職員聽日返公司先知個result 係點

btw, 永亨做緊首年1.8厘定息, 之H+1.36 我借四球都慳到成皮息, 有D心動
【信報財經新聞】新世界(00017)牽頭發展的荃灣柏傲灣今天錄得逾4000人參觀,暫收逾4500票,超購逾10倍。

10 倍係佢加推完個數, 如果你用返佢頭三日D票數同首批黎計, 係超左20倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞