低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
變咗屯門post

呢到有無九龍撚

做左好耐cd rom
想睇九龍中,西嘅屋苑盤但少之又少,仆街辣招搞到兩球幾首期都買唔起樓

害人不淺

思維正確,但巴打有冇諗過佢依加既樓齡再持貨三年,下一手買家仲做唔做到30年按揭

50年樓仲可以25年,甚至個別考慮30,最好有新買美孚業主講講依家做幾多年按揭

一般銀行睇樓齡係睇60-65(個個區唔同,但單幢一般都係60,屋苑最長見過40年樓齡做30年)

就算20年都冇乜問題,97之前最多廿年,再早期嘅10年
最近想租樓
跟著去中原個網 見到同一屋苑 有啲租盤廣告平幾百蚊
打電話去問個aa, 又話無晒, 跟著問個啲都係貴幾舊水
屌你,個網唔update 就唔好放上去啦

其實有冇得投訴。

上個post講過,佢可以話業主改嚟改去,啱啱一個鐘前改未update,依家揾唔到業主,問業主資料,sorry,商業秘密私隱問題,隨佢噏

一般銀行睇樓齡係睇60-65(個個區唔同,但單幢一般都係60,屋苑最長見過40年樓齡做30年)

就算20年都冇乜問題,97之前最多廿年,再早期嘅10年

自住當然冇問題,只係resell成力問題

咁香港買樓唔係一定借盡嘅,最多話少咗呢啲客啫

我睇好沙中綫
而家買咗等佢開通到時再加按

Same 話會提早於2019年中通車

山林鬆
買左邊區

可能我係想買黎放租,怕買左尚悦放唔到租

個環境唔錯但行出去西鐵站真係要三四個字

買尚悅 睇路呀巴打

尚悅有咩咁差
變咗屯門post

呢到有無九龍撚

做左好耐cd rom
想睇九龍中,西嘅屋苑盤但少之又少,仆街辣招搞到兩球幾首期都買唔起樓

害人不淺

聽AA講依家買市區樓除左慈父仲有退休撚
根本辣招就係為呢班老屎忽度身訂做繼續炒上去

自住當然冇問題,只係resell成力問題

咁香港買樓唔係一定借盡嘅,最多話少咗呢啲客啫

比個例子你
350萬 九成按揭 借20年 月供16k左右
350萬 九成按揭 借30年 月供12k左右
就咁睇月供唔係差好多 但計埋壓力測試你就知個分別

咁就要做我呢類客,買親都俾50%以上

地產大哥,yoho1 期有冇靚野係手呀

Sorry唔係到兜客 去雞地搵番紅色大行問啦,佢地齊盤好多

雍翠有間好野 3大行都好似有哩個盤 自己親力親為去問下啦

巴打請問點先叫好野,jj插沙求問

買尚悅 睇路呀巴打

尚悅有咩咁差

你試搵一個禮拜日日行一次果條直路你就明

行過了,我唔係行直路,我係兜雞地上yoho mall天橋入西鐵,15分鐘。
新手一問
如果月入4萬
首期60萬可以買到大概幾錢既樓?

做左好耐cd rom

害人不淺

聽AA講依家買市區樓除左慈父仲有退休撚
根本辣招就係為呢班老屎忽度身訂做繼續炒上去

藉以贏得目標群眾支持
可能有政治目的呢
新手一問
如果月入4萬
首期60萬可以買到大概幾錢既樓?

4.5m以下樓

你試搵一個禮拜日日行一次果條直路你就明

行過了,我唔係行直路,我係兜雞地上yoho mall天橋入西鐵,15分鐘。

覺得冇問題就keep going on啦
你搵咩siz
355果隻市場有間低層360萬

有個實呎426, 430萬,開廚2房,要5月先交到樓,有個空姐租緊。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞