低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
奧仔今朝唔見,好掛住佢...

如果比三百幾萬買260尺住,我嘅話拎願遠啲去大西北居屋,四百幾尺,朝早返工最多早幾個字起身,最少部電視機唔會三尺距離

唔係好多人接受到住大西北
身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
但住過之後,你又會覺得ok
假如想買偏遠d,就去租住幾年
知道晒d 生活配套,交通
你就會知個區咩樓抵買

市區唔近鐵路咪又係遠
試左元朗坐西鐵去紅磡都係25分鐘,好多市區都做唔到
沙田區實地睇過嘅屋苑都係朋友屋企,租或買,咁多個最似樣雲疊花園,2房真係人住嘅,最衰係河畔、金獅細單位,兩個人都覺得迫夾,銀禧花園嗰個係2房大啲嘅單位,內籠ok,不過成個屋苑四處漏水,沙田中心細單位,好過金獅同河畔,細得嚟都勉強容納到2個人,村屋就唔講,要行上半山

沙田我淨係諗起新城市廣場d人流就真係不了

新樓黎講係咪得名城同溱8 ??

應該得呢兩個最近又係私樓
但溱8個位都好唔係大圍

溱8兩房個細房真係好細,附近配套都好弱
名城聽聞火車嘈到仆街,唔知係咪

名城最大既問題係發展商

身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
你就會知個區咩樓抵買

市區唔近鐵路咪又係遠

咪係

身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
你就會知個區咩樓抵買

市區唔近鐵路咪又係遠

咪係

睇你返工返邊頭,大西北過海其實都好快,如果返東九龍就的確遠咗啲
沙田區實地睇過嘅屋苑都係朋友屋企,租或買,咁多個最似樣雲疊花園,2房真係人住嘅,最衰係河畔、金獅細單位,兩個人都覺得迫夾,銀禧花園嗰個係2房大啲嘅單位,內籠ok,不過成個屋苑四處漏水,沙田中心細單位,好過金獅同河畔,細得嚟都勉強容納到2個人,村屋就唔講,要行上半山

咁屯門市中心,屯門市廣場星期六、日、假期都係死,自由行太多,要少自由行真係要住港島區,嗰2幾蚊車錢篩走好多定期強國客

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
你就會知個區咩樓抵買

啲人仲停留係屯門元朗有牛既年代

讀u 果陣俾d 港島仔問話無數次住上水係咪要耕田

讀U 讀到咁無知不如死撚左佢

新樓黎講係咪得名城同溱8 ??

應該得呢兩個最近又係私樓
但溱8個位都好唔係大圍

名城最大既問題係發展商

名城早幾個月漏水先上哂新聞
灌漿都搞唔掂
自住誠哥樓真係咪搞

市區唔近鐵路咪又係遠

咪係

睇你返工返邊頭,大西北過海其實都好快,如果返東九龍就的確遠咗啲

東九係本身個交通有問題,九龍灣觀塘咁多商廈工廠得一條路用

名城最大既問題係發展商

灌漿都搞唔掂
自住誠哥樓真係咪搞

因為係積木樓,防水難做好多

咁屯門市中心,屯門市廣場星期六、日、假期都係死,自由行太多,要少自由行真係要住港島區,嗰2幾蚊車錢篩走好多定期強國客

我覺得新城市廣場人流多過屯門市廣場,可能始終係東鐵沿線

名城最大既問題係發展商

灌漿都搞唔掂
自住誠哥樓真係咪搞

+X哥呢家嘢名震江湖,係得林太山莊最似樣

市區唔近鐵路咪又係遠

咪係

不過自從西鐵去到紅磡已經叫做快咗好多,如果去東九龍我會紅磡對面月台轉東鐵上九龍塘再轉去其它地方

市區唔近鐵路咪又係遠

咪係

龍翔道觀塘道一炒車

我覺得新城市廣場人流多過屯門市廣場,可能始終係東鐵沿線

B3X,B3M深圳灣口岸直達屯門市中心,12蚊咁上下,35-40分鐘,全程4個站,直通咁滯,應該唔輸比新城市廣場

龍翔道觀塘道一炒車

梁特話起11號幹線
有冇人上開p on cc睇地產新聞
唔知做乜啲新聞爆入去乜都睇唔到

開咗adblock會乜都睇唔到

Safari上都睇唔到

未起身
唔洗返工嘅小富豪

名城最大既問題係發展商

灌漿都搞唔掂
自住誠哥樓真係咪搞

因為係積木樓,防水難做好多

誠仔今年推好多新盤

龍翔道觀塘道一炒車

梁特話起11號幹線

20年後通車
有冇人上開p on cc睇地產新聞
唔知做乜啲新聞爆入去乜都睇唔到

開咗adblock會乜都睇唔到

Safari上都睇唔到

咦,咁要去軟件台揾IT狗研究吓

未起身
唔洗返工嘅小富豪

召喚奧仔

未起身
唔洗返工嘅小富豪

召喚奧仔

奧仔

上過去睇 真係奇則
實260嗰啲你都唔會覺得有260

點奇法,真係痴撚線

三十年前樓二百幾實呎有兩個超巨形窗台
每個窗台有間房三份一咁大 仲要頂死晒啲位好難擺傢俬

其實窗台計唔計埋落實用面積?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞