低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
細價屋苑樓價升勢保持凌厲,大圍金獅花園1期E座高層戶原開價370萬元,業主放匙予代理當日,速獲上車客睇樓洽購,並成功少議價以368萬港元易手,實用呎價14,154元,創屋苑呎價歷史新高;另天水圍居屋天盛苑O座高層戶以336萬元居二市場價成交,實用呎價約6,640元,成交價為屋苑同類型單位的新高

我諗好快四球樓下既盤都會消失

痴撚線 金獅啲則又細仲要大窗台
樓齡大仲要係華懋樓 交通唔算方便都368

大圍睇晒最低價都金獅架啦

細到hihi 一個人住都覺得佢細

上過去睇 真係奇則
實260嗰啲你都唔會覺得有260

上過去睇 真係奇則

點奇法,真係痴撚線
想沙中線開之前買大圍d樓
有冇上車盤推介下 對個區d樓唔熟
想沙中線開之前買大圍d樓
有冇上車盤推介下 對個區d樓唔熟

啱啱上面單新聞介紹完金獅
四百樓下上車盤
私樓得返金獅
上車區內仲有居屋盤 不過唔多

上過去睇 真係奇則

點奇法,真係痴撚線

三十年前樓二百幾實呎有兩個超巨形窗台
每個窗台有間房三份一咁大 仲要頂死晒啲位好難擺傢俬

上過去睇 真係奇則

點奇法,真係痴撚線

如果比三百幾萬買260尺住,我嘅話拎願遠啲去大西北居屋,四百幾尺,朝早返工最多早幾個字起身,最少部電視機唔會三尺距離

上過去睇 真係奇則

點奇法,真係痴撚線

金獅全部都係窗台整床,
下面突左d 位就整櫃
咁整就最慳位
我細個都係住金獅
最大個隻兩廳兩房,其實都可以間3房
不過廳就會暗d
細價屋苑樓價升勢保持凌厲,大圍金獅花園1期E座高層戶原開價370萬元,業主放匙予代理當日,速獲上車客睇樓洽購,並成功少議價以368萬港元易手,實用呎價14,154元,創屋苑呎價歷史新高;另天水圍居屋天盛苑O座高層戶以336萬元居二市場價成交,實用呎價約6,640元,成交價為屋苑同類型單位的新高

我諗好快四球樓下既盤都會消失

痴撚線 金獅啲則又細仲要大窗台
樓齡大仲要係華懋樓 交通唔算方便都368

上過去睇 真係奇則

宜家有放盤就有人搶

點奇法,真係痴撚線

如果比三百幾萬買260尺住,我嘅話拎願遠啲去大西北居屋,四百幾尺,朝早返工最多早幾個字起身,最少部電視機唔會三尺距離

總有d 區內人有好多原因而唔可以跨區
依家4球以下又冇乜選擇,狗屎垃圾樓都要焗買

點奇法,真係痴撚線

唔係好多人接受到住大西北
身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

大圍雲疊花園呢?補地價居屋,肯定實用過金獅,係行去大圍站要十幾分鐘

身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
但住過之後,你又會覺得ok
假如想買偏遠d,就去租住幾年
知道晒d 生活配套,交通
你就會知個區咩樓抵買

上過去睇 真係奇則

宜家有放盤就有人搶

之前幾鐘意大圍呢區,去睇過金獅
性價比極低

身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
你就會知個區咩樓抵買

啲人仲停留係屯門元朗有牛既年代

上過去睇 真係奇則

宜家有放盤就有人搶

性價比極低

新樓黎講係咪得名城同溱8 ??

身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
你就會知個區咩樓抵買

讀u 果陣俾d 港島仔問話無數次住上水係咪要耕田

大圍雲疊花園呢?補地價居屋,肯定實用過金獅,係行去大圍站要十幾分鐘

雲疊個位都幾好
但應該都無晒400萬樓下既盤
500內就有d 選擇

宜家有放盤就有人搶

性價比極低

應該得呢兩個最近又係私樓
但溱8個位都好唔係大圍

性價比極低

應該得呢兩個最近又係私樓
但溱8個位都好唔係大圍

溱8兩房個細房真係好細,附近配套都好弱
名城聽聞火車嘈到仆街,唔知係咪

身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
你就會知個區咩樓抵買

讀u 果陣俾d 港島仔問話無數次住上水係咪要耕田

佢竾唔入嚟仲好,我仲要買多個單位收租

身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
你就會知個區咩樓抵買

我睇法係自住唔同收租,長時間要係間屋,細空間2公婆都易嗌交,收租唔係自己住就理得佢,工可以轉,屋轉過間難啲,好多時用十年以上先換,金師嗰啲我上過朋友度,唔知幾尺,由門口行到廳尾3步到4步,同河畔花園一樣咁衰,一個人還可以

身邊同事住開九龍港島
一聽到屯門元朗就話好遠

是,如果未住過那個地方
一定覺得又遠又偏
你就會知個區咩樓抵買

我睇法係自住唔同收租,長時間要係間屋,細空間2公婆都易嗌交,收租唔係自己住就理得佢,工可以轉,屋轉過間難啲,好多時用十年以上先換,金師嗰啲我上過朋友度,唔知幾尺,由門口行到廳尾3步到4步,同河畔花園一樣咁衰,一個人還可以

真係好細
沙田區實地睇過嘅屋苑都係朋友屋企,租或買,咁多個最似樣雲疊花園,2房真係人住嘅,最衰係河畔、金獅細單位,兩個人都覺得迫夾,銀禧花園嗰個係2房大啲嘅單位,內籠ok,不過成個屋苑四處漏水,沙田中心細單位,好過金獅同河畔,細得嚟都勉強容納到2個人,村屋就唔講,要行上半山
有冇人上開p on cc睇地產新聞
唔知做乜啲新聞爆入去乜都睇唔到
有冇人上開p on cc睇地產新聞
唔知做乜啲新聞爆入去乜都睇唔到

開咗adblock會乜都睇唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞