低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
大興花園睇你邊座,有啲要上山,行過去係幾遠
又話加息.. hibor 日日跌

跌咪好囉,今個月果份爆左cap

用咩行
點解有文件睇
匯豐乜柒都冇 要自己ebanking計

Safari上都睇唔到

咦,咁要去軟件台揾IT狗研究吓

iPad safari有裝Adblock冇試,用Puffin正常呀

入去睇喎
我都睇到標題
但入去冇內文

用咩行
點解有文件睇

SC呀,個個月都有信黎
今年想買多間收租
$400 萬樓下,大西北都ok. 最緊要好租,有無推介?

用咩行
點解有文件睇

SC呀,個個月都有信黎

HSBC有架喎每月寄一張

用咩行
點解有文件睇

SC呀,個個月都有信黎

下!我冇嘅

咦,咁要去軟件台揾IT狗研究吓

iPad safari有裝Adblock冇試,用Puffin正常呀

入去睇喎
我都睇到標題
但入去冇內文

有喎

SC呀,個個月都有信黎

下!我冇嘅

我都係獅子 都有每月一封
爸打你要check下喎
今年想買多間收租

上水屯門咪好租
大把蝗蟲租個地址俾仔女返學
8o 應該又清
今年想買多間收租

上水屯門咪好租

問題啲價飛升,啱啱睇完兆康苑11號成交價已經380萬2房,呢度唔難租同賣,市值租金由9500-11000之間,抵唔抵自己諗,屋苑已裝修過大堂同換lift,只供參考
今年想買多間收租

上水屯門咪好租

問題啲價飛升,啱啱睇完兆康苑11號成交價已經380萬2房,呢度唔難租同賣,市值租金由9500-11000之間,抵唔抵自己諗,屋苑已裝修過大堂同換lift,只供參考

管理費由五百幾到七百幾

想問首次置業
400萬樓想買屯門同荃灣,有咩好介紹

屯門4M 大興花園係不錯既選擇

大興花園好似幾偏僻

好近西鐵屯門站喎,巴打

近唔近真係見仁見智
利申:係屯門大

大興去西鐵站邊使過河
係河田輕鐵站果度已經有得行入西鐵站

想問首次置業
400萬樓想買屯門同荃灣,有咩好介紹

屯門4M 大興花園係不錯既選擇

大興花園好似幾偏僻

好近西鐵屯門站喎,巴打

近唔近真係見仁見智

大興去西鐵站邊使過河

條路係岩既, 不過指到個終點位係MTR標誌度所以會計遠左好多囉

近唔近真係見仁見智

大興去西鐵站邊使過河

條路係岩既, 不過指到個終點位係MTR標誌度所以會計遠左好多囉

自己行一次啦
係可以行,但唔叫近囉

買多間要比15%稅
收3年租先cover 到喎

大興去西鐵站邊使過河

自己行一次啦
係可以行,但唔叫近囉

買多間要比15%稅

應該重有名既

大興去西鐵站邊使過河

自己行一次啦
係可以行,但唔叫近囉

買多間要比15%稅

應該重有名既

yes 山林巴唔洗同佢擔心

近唔近真係見仁見智

大興去西鐵站邊使過河

自己行一次啦
係可以行,但唔叫近囉

買多間要比15%稅

我諗路程大約等於青衣站行去長發巴士站
不論卓爾居定大興花園行去西鐵站條路都係好天曬落雨淋,大家要留意下
【短片】【新世界賣樓】柏傲灣今賣400伙 下午1時已售一半

【新增影片、內容】新世界(017)等發展的荃灣西站上蓋項目柏傲灣,今日上午首度發售400伙,是自去年11月政府推新辣招後,兩個多月以來首日開售最多單位新盤。消息指,截至下午1時售約200伙。

另外,暫有7組大手客各買兩伙,最大手買兩間四房涉資約4,478萬元。

發展商安排於早上8時半開始進行首輪登記,在售樓處荃灣愉景新城商場現場,當時已有數十名準買家到場。

記者:朱連峰 黃嘉銘

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56197316&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170120

下!我冇嘅

我都係獅子 都有每月一封
爸打你要check下喎

打去問下先
運輸及房屋局局長張炳良在立法會交通事務委員會就施政報告的措施作出簡報。

他說,政府正全力推展沙中綫工程,預計大圍至紅磡段提早在2019年中通車,但紅磡至金鐘段維持2021年通車的目標,預計可以覆蓋本港7成人口居住地區。

公民黨譚文豪表示,政府第一次就限制車輛增長進行研究,是一件好事,但質疑政府沒有提供完成研究的年期,和限制的數量目標。

大圍至紅磡
即係有埋啟德站果堆
【短片】【新世界賣樓】柏傲灣今賣400伙 下午1時已售一半

【新增影片、內容】新世界(017)等發展的荃灣西站上蓋項目柏傲灣,今日上午首度發售400伙,是自去年11月政府推新辣招後,兩個多月以來首日開售最多單位新盤。消息指,截至下午1時售約200伙。

另外,暫有7組大手客各買兩伙,最大手買兩間四房涉資約4,478萬元。

發展商安排於早上8時半開始進行首輪登記,在售樓處荃灣愉景新城商場現場,當時已有數十名準買家到場。

記者:朱連峰 黃嘉銘

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56197316&category_guid=7015342&category=instant&issue=20170120

如果全城匯跟返海翩匯果套咁推盤應該又幾千票
今年想買多間收租

元朗單楝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞