低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike

點奇法,真係痴撚線

三十年前樓二百幾實呎有兩個超巨形窗台
每個窗台有間房三份一咁大 仲要頂死晒啲位好難擺傢俬

其實窗台計唔計埋落實用面積?

睇Wiki https://goo.gl/WEwx7k

奧仔

點奇法,真係痴撚線

新例先唔計,所以如果你仲見到新盤有窗台既
其實係發展商賞賜俾你

奧仔

召喚成功

早晨,奧sir啱啱訓到自然醒,幸福

奧仔早晨

點奇法,真係痴撚線

其實係發展商賞賜俾你

所以依家新樓無哂窗台
但會係主人房砌多個露台俾你

其實係發展商賞賜俾你

所以依家新樓無哂窗台
但會係主人房砌多個露台俾你

都有,冇咁大,露台我反而ok,推個活動晾衣架可以晾衫,有啲衫只能手洗唔用得乾衣機

其實係發展商賞賜俾你

新樓我知呀,咁用係舊樓上身呢?姐係呢個金獅260實尺係咪都係無計個窗台?

開咗adblock會乜都睇唔到

Safari上都睇唔到

咦,咁要去軟件台揾IT狗研究吓

iPad safari有裝Adblock冇試,用Puffin正常呀

其實係發展商賞賜俾你

新樓我知呀,咁用係舊樓上身呢?姐係呢個金獅260實尺係咪都係無計個窗台?

有計,實呎入則就係果個

溱8兩房個細房真係好細,附近配套都好弱
名城聽聞火車嘈到仆街,唔知係咪

名城最大既問題係發展商

名城早幾個月漏水先上哂新聞
灌漿都搞唔掂
自住誠哥樓真係咪搞

+X哥呢家嘢名震江湖,係得林太山莊最似樣

名城 double 金獅個價,都唔同 market..
又話加息.. hibor 日日跌

其實係發展商賞賜俾你

有計,實呎入則就係果個

咁都幾亂

想問首次置業
400萬樓想買屯門同荃灣,有咩好介紹

屯門4M 大興花園係不錯既選擇

大興花園好似幾偏僻

好近西鐵屯門站喎,巴打

近唔近真係見仁見智
利申:係屯門大
又話加息.. hibor 日日跌

跌咪好囉,今個月果份爆左cap

大興花園好似幾偏僻

好近西鐵屯門站喎,巴打

近唔近真係見仁見智

卓爾居已經望到屯門站,大興花園係側邊唔會16分鐘,我係屯門站行過去卓爾居都係6,7分鐘,或者我行得快,

好近西鐵屯門站喎,巴打

近唔近真係見仁見智

卓爾居已經望到屯門站,大興花園係側邊唔會16分鐘,我係屯門站行過去卓爾居都係6,7分鐘,或者我行得快,

https://youtu.be/8aF1rma4xgA

有段咁既片

利申:無研究過屯門,完全唔熟

奧仔

有求必應

近唔近真係見仁見智

有段咁既片

不過條路係好天曬落雨淋

有段咁既片

不過條路係好天曬落雨淋

實地計過 10分鐘內肯定到 仲要行得好慢個隻

有段咁既片

不過條路係好天曬落雨淋

大興冇行過去,卓爾居之前行去睇樓,印象係5,6分鐘咁上下,大興十六分鐘冇理由,google map旅行用都知佢啲時間唔準,有啲點條遠路

沙田我淨係諗起新城市廣場d人流就真係不了

咁屯門市中心,屯門市廣場星期六、日、假期都係死,自由行太多,要少自由行真係要住港島區,嗰2幾蚊車錢篩走好多定期強國客

我覺得新城市廣場人流多過屯門市廣場,可能始終係東鐵沿線

B3X,B3M深圳灣口岸直達屯門市中心,12蚊咁上下,35-40分鐘,全程4個站,直通咁滯,應該唔輸比新城市廣場

星期六日想泊車行下屯市
1,2,3期都無車位

有段咁既片

不過條路係好天曬落雨淋

大興冇行過去,卓爾居之前行去睇樓,印象係5,6分鐘咁上下,大興十六分鐘冇理由,google map旅行用都知佢啲時間唔準,有啲點條遠路

用 Google map 作為客觀指標者,因為人人步速都唔同嘛

以前既up dup 新發邨變成屯門旺盤 vcity 無人估到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞