低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
新手一問
有無可能買入價比銀行估價低?
機會大唔大?

會,業主急放/殘裝/凶宅/有暗病
呢d 都會放低d
新手一問
機會大唔大?

撞正業主等錢駛或者急住放就有可能
不過我係上年8月尾果陣買,業主開620,HSBC估650,BOC估6.08
最尾6m成左
加息唔使擔心,只要準時供款冇問題,冇大範圍失業,加嘅息都未抵消到通貨膨脹,加到3%先講,老實講耶倫經常出口術,奧巴馬時代講咗幾多次先加一次,如果加息令投資減少,經濟活動減慢,美帝赤字高企,可能又調頭QE
新手一問
機會大唔大?

不過我係上年8月尾果陣買,業主開620,HSBC估650,BOC估6.08
最尾6m成左

網上成日成到d 盤低估價一成
呢d 都係假盤黎?
新手一問
機會大唔大?

最尾6m成左

呢d 都係假盤黎?

網上唔可信,睇成交
新手一問
機會大唔大?

最尾6m成左

呢d 都係假盤黎?

網上d盤9成都係假
你打電話/落鋪問AA會同佢講舊資料未update
佢開口報俾你果d先係真正既放盤

最尾6m成左

呢d 都係假盤黎?

網上d盤9成都係假

中x 個app 成日都有
香港樓市已死
香港樓市已死

早晨,奧仔,食咗早餐未?
加息唔使擔心,只要準時供款冇問題,冇大範圍失業,加嘅息都未抵消到通貨膨脹,加到3%先講,老實講耶倫經常出口術,奧巴馬時代講咗幾多次先加一次,如果加息令投資減少,經濟活動減慢,美帝赤字高企,可能又調頭QE

加咁多息美國自己d債唔駛還咩

呢d 都係假盤黎?

網上d盤9成都係假

中x 個app 成日都有

中原個app 最衰

加咁多息美國自己d債唔駛還咩

Donald trump 一時一樣,見加加下息唔對路又減返都得
新手一問
機會大唔大?

最尾6m成左

想問首次置業
400萬樓想買屯門同荃灣,有咩好介紹

荃灣中心,凶宅聖地
新手一問
機會大唔大?

最尾6m成左

呢d 都係假盤黎?

有時成左但又低好多果d 係自己友轉比自己友,mark 低d 咪交少d 稅
新手一問
機會大唔大?

最尾6m成左

想問首次置業

屯門4M 大興花園係不錯既選擇
新手一問
機會大唔大?

呢d 都會放低d

我又想問,咁咪即係要抬錢上會?

業主開價低過銀行估價咪即係估足
係成交價高過估價而銀行又唔肯估足先要抬錢
新手一問
機會大唔大?

呢d 都會放低d

我又想問,咁咪即係要抬錢上會?

業主開價低過銀行估價咪即係估足
係成交價高過估價而銀行又唔肯估足先要抬錢

我明呀,上面巴打話通常都會開價高過估價 新手買樓真係乜都唔識

依家呢個環境,通常高過估價5%左右成交,
你拎住張臨約去搵銀行搞按揭佢都會幫你估返足再做按揭
當然要有心理準備唔係話100%得
同埋估價最準係打電話問銀行按揭部,佢會問你業主開咩價,你答返佢就會幫你睇下估唔估得足
黃大仙下村542尺
全爆
中上裝
連傢俬要幾錢

最尾6m成左

想問首次置業

屯門4M 大興花園係不錯既選擇

大興,市廣場個堆,碼頭,豫豐花園
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞