低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
黃大仙下村542尺
全爆
中上裝
連傢俬要幾錢

我度大你少少,全爆水電窗師傅報廿零萬
傢俬就真係睇你要做咩,
大櫃萬零蚊,地台床連衣櫃梳妝台2萬左右
廚櫃上下櫃15000-20000
呢d 係師傅報比我睇,你參考下
黃大仙下村542尺
全爆
中上裝
連傢俬要幾錢

傢俬就真係睇你要做咩,

5百幾都做地台?
三房?

我一大一細房三人住
諗需唔需要地台
黃大仙下村542尺
全爆
中上裝
連傢俬要幾錢

傢俬就真係睇你要做咩,

5百幾都做地台?
三房?

我一大一細房三人住
諗需唔需要地台

是3房,我度差不多600
整地台床都係想收多d 野
如果你兩房都夠空間放野,咁唔整都ok

撞正業主等錢駛或者急住放就有可能
不過我係上年8月尾果陣買,業主開620,HSBC估650,BOC估6.08
最尾6m成左

想問首次置業
400萬樓想買屯門同荃灣,有咩好介紹

屯門4M 大興花園係不錯既選擇

大興花園好似幾偏僻

第一次聽人講大興花園偏僻

撞正業主等錢駛或者急住放就有可能
不過我係上年8月尾果陣買,業主開620,HSBC估650,BOC估6.08
最尾6m成左

想問首次置業

大興花園好似幾偏僻

睇google map,行去v city應該10分鐘左右?
http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/international/20170119/56188945

環球樓市新聞專員奧仔

2047大限
新沙士

想問首次置業

大興花園好似幾偏僻

好近西鐵屯門站喎,巴打

加息唔使擔心,只要準時供款冇問題,冇大範圍失業,加嘅息都未抵消到通貨膨脹,加到3%先講,老實講耶倫經常出口術,奧巴馬時代講咗幾多次先加一次,如果加息令投資減少,經濟活動減慢,美帝赤字高企,可能又調頭QE

加咁多息美國自己d債唔駛還咩

理論上係經濟好先有條件加息嘅
香港樓市已死

早晨,奧仔,食咗早餐未?

奧仔日日吹低樓市想買多層
加息唔使擔心,只要準時供款冇問題,冇大範圍失業,加嘅息都未抵消到通貨膨脹,加到3%先講,老實講耶倫經常出口術,奧巴馬時代講咗幾多次先加一次,如果加息令投資減少,經濟活動減慢,美帝赤字高企,可能又調頭QE

加咁多息美國自己d債唔駛還咩

理論上係經濟好先有條件加息嘅

特朗普用財政政策谷經濟就唔可能加太多息,起基建一係政府加稅支撐,但佢已經減稅吸引外資,一係政府發債借錢,本身美帝政府已經周身債,加息太多只會俾更多錢,利息都俾唔起,所以出口術加到3%,減半1.5%差唔多,實際上未抵消到通漲
中國再減持美債 按月降664億美元
入黎學野,想買九龍東(因為近條女加埋係港島東番工)
Target德福/麗港城/將軍澳坑口/寶琳
如果買5-6m樓係咪大約要2m cash?
唔想供30年....
唔想供30年....

HI 清
將軍澳唔錯呀
唔想供30年....

HI 清
將軍澳唔錯呀

首期1.5M左右(連稅連佣連律師費)
裝修全爆連電器30個走唔甩
預2m cash真係差唔多
依家息口仲算低,還款期最好有咁長拉咁長
第時錢銀鬆動d既,咪轉按果陣借少d囉

準坑口撚
唔想供30年....

點解?
唔想供30年....

點解?

如果供30年,供完成60歲....
一個唔覺意業就仆街,你知呢d嘢講唔埋
唔想供30年....

HI 清
將軍澳唔錯呀

唔想供30年....

點解?

申請果陣供30年姐
過左罰息期你可以轉按同提早還款架嘛...
唔想供30年....

點解?

俾我就一定攤30年, 有多餘錢拎去買隻收5厘股息既公用股, 都仲高過耶撚講既3%息口
唔想供30年....

點解?

個人經驗,身邊有樓嘅都係十拎年供完,未供完都差好少,失業租樓一樣仆街,業主減租一樣俾唔起,所以通常會預半年以上供樓錢緩沖,係備用供樓錢用完之前再揾到份

點解?

申請果陣供30年姐

咁你供短d唔會改變你可能失業呢個風險架喎

申請果陣供30年姐

即係我應該好似上面爸打咁講,一開始apply 30年
跟住過左罰息期就加快還搞掂佢?

申請果陣供30年姐

盲腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞