低調置業討論(五)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
如果唔怕遠,屯門卓爾居上車可以諗諗,十拎年新地樓,同瓏門一樣平台上樓雙重保安,去屯門西鐵站步行幾分鐘,最重要管理平,依家都係1.5左右一尺,瓏門加價後去到3.4一尺,私樓嚟講管理費算平

卓爾居要買一期,一期用料好過二期

卓爾最衰係車位
發展商攪住晒 住得耐想買都冇

卓爾居高層勁開揚,不過依家都唔平
如果唔怕遠,屯門卓爾居上車可以諗諗,十拎年新地樓,同瓏門一樣平台上樓雙重保安,去屯門西鐵站步行幾分鐘,最重要管理平,依家都係1.5左右一尺,瓏門加價後去到3.4一尺,私樓嚟講管理費算平

卓爾最衰係車位

車位收租好賺麻,幾乎零成本維修,但係住果頭唔洗買車都得,非常近西鐵站
買二手樓除咗睇係咪兇宅,睇埋管理費,呢條數一年落嚟真係唔少,夠去日本旅行,另外大廈大堂通常會張貼管理費收支表,可以望吓有冇赤字

Over3/實尺

新樓管理費郁吓都5蚊起錶,去日本都唔止,仲可以買隻錶返嚟
新手買樓,目標果間4200000,想講到3900000,開票俾AA叫佢講價,可以咁做?

講30萬價? 有冇睇睇銀行估價,如果佢開價同銀行估價,近期同類單位成交價差唔多,攪乜都冇用,除非業主short咗,一就兇宅
買二手樓除咗睇係咪兇宅,睇埋管理費,呢條數一年落嚟真係唔少,夠去日本旅行,另外大廈大堂通常會張貼管理費收支表,可以望吓有冇赤字

Over3/實尺

依家住緊果度會所得泳池,網球場同公園仔
管理費都要$2/實呎
只講屯門,暫時已知4球樓下尚有各補地價居屋,疊欣庭三百幾尺細單位,新屯門中心,屯門市廣場3百幾尺細單位,屯門街市左右唐樓,如果一成首期上車,當55萬係手,鬆動啲揾350萬嘅樓應該仲有嘅

仲有豐景園 ,偉景花園,置樂一帶,啓豐園 都有3百幾

仲放緊大陸層樓 屯門又未睇岩

巴打放邊區

Over3/實尺

管理費都要$2/實呎

補地價居屋乜都冇,都要1.2左右,私樓2蚊OK啦,上個post有巴打住大埔,乜都冇2.5/2.7,慳返嚟嘅去到泰國

卓爾最衰係車位

卓爾居高層勁開揚,不過依家都唔平

我都有諗過,但aa比d 盤全部都5球幾
年尾好多公司 cut 人

奧仔有心

早晨,奧神

早晨奧仔
新手買樓,目標果間4200000,想講到3900000,開票俾AA叫佢講價,可以咁做?

講30萬價? 有冇睇睇銀行估價,如果佢開價同銀行估價,近期同類單位成交價差唔多,攪乜都冇用,除非業主short咗,一就兇宅

我就係見同銀行估價差唔多

咁可以試吓,開票講價冇試過 good luck

Over3/實尺

管理費都要$2/實呎

補地價居屋乜都冇,都要1.2左右,私樓2蚊OK啦,上個post有巴打住大埔,乜都冇2.5/2.7,慳返嚟嘅去到泰國

新屯中實用面積計的話1.2/呎

開價同估價差唔多你仲諗住可以鋤30萬?

Over3/實尺

管理費都要$2/實呎

不過依家新屯中開價400萬內既盤好似都無了
原來中原 AA 上來搵水魚 oic

管理費都要$2/實呎

夠去日本shopping

中原 邊個

奧仔講得啱,邊啲aa搵水魚一定要譴責佢,大大力踢爆佢,支持

利申:唔係aa,廢中

開價同估價差唔多你仲諗住可以鋤30萬?

三個月前 兩萬都唔制 痴撚線

中原 邊個

奧仔以為我係aa,貼咗張中原成交價圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞